Gündem

1 Nisan'da Başlayan İndirimden 62 Bin Emekli Yaralandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tren biletlerinde emeklilere yönelik başlatılan yüzde 10 indirim kampanyasının sonuçlarını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, "İndirimi başlattığımız nisan ayının başından bu yana yüksek hızlı trenlerle 37 bin 500, ana hat trenleri ile 10 bin 321, bölgesel trenlerle 14 bin 240 emeklimiz yolculuk yaptı" dedi. Bu rakamlar, emeklilerin seyahatlerinde ağırlıklı olarak YHT'leri tercih ettiğini gösteriyor.

Tren Türü

Yararlanan Emekli Sayısı

Yüksek Hızlı Tren

37,500

Ana Hat Trenleri

10,321

Bölgesel Trenler

14,240

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, emekli vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için çeşitli önlemler alıyor. Bakan Uraloğlu, "Son 22 yılda 275 milyar dolarlık ulaşım altyapısı yapıldı. Emeklilerimiz, seyahatlerinde rahatlık ve güvenlik içinde yolculuk yapabilmeleri için her türlü tedbiri alıyoruz" dedi.

Bakanlık, yaşlı veya hareket kısıtlı emeklilere yardımcı olmak amacıyla "Turuncu Masa" uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama ile emekliler, tren yolculuklarında daha fazla destek ve kolaylık sağlanıyor. Uraloğlu, "Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olan emeklilerimiz başımızın tacıdır. Onları trenlerimizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.