Gündem

2024-2025 Yılı Vakıf Üniversitelerinin Bölüm Ücretleri Ne Kadar?

2 Ağustos’ta bitecek olan tercih maratonu hız kesmeden devam ederken, Vakıf Üniversitesi bölüm ücretleri merak konusu oldu. İşte sizlerle en çok tercih edilen bölüm listesi ve Vakıf Üniversitesi bölüm ücretleri ile ilgili bilgiler...

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih maratonu hız kesmeden başladı. Binlerce öğrenci tercihlerini tamamlarken haki hazırda henüz karar vermeyenler ise halen araştırmalarına devam ediyor. Bu dönemde özellikle Türkiye’de üniversite tercihlerinde en çok tercih edilen bölümler arasında, ise Hemşirelik, Diş Hekimliği, Psikoloji, Havacılık Yönetimi, Yazılım Mühendisliği bölümleri yer alıyor.

2 Ağustos’ta bitecek olan tercih maratonu devam ederken “Vakıf Üniversitelerinin bölüm ücretlerinin ne kadar?” sorusuna yanıt arayan adaylar için Vakıf Üniversitelerinin eğitim ücretleri şu şekilde;

İletişim Fakültesi bölüm ücretleri 200 bin TL ile 700 bin TL

Bilgisayar Mühendisliği Fakültesi bölüm ücretleri 200 bin TL ile 600 bin TL

Eczacılık Fakültesi bölüm ücretleri 380 bin TL ile 750 bin TL

Hukuk Fakültesi bölüm ücretleri 300 bin TL ile 1 milyon TL

Tıp Fakültesi bölüm ücretleri 400 bin TL ile 1 milyon TL

Diş Hekimliği Fakültesi bölüm ücretleri 400 bin TL ile 900 bin TL

Mimarlık Fakültesi bölüm ücretleri 500 bin TL ile 1 milyon TL

Pilotaj Fakültesi bölüm ücretleri 500 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişiyor.

Yukarıda belirtilen rakamlar için, burs imkanı da sağlanabiliyor. Tercih sıralamasına göre yüzde 25 indirimler sağlanabiliyor. Bazı üniversiteler ödemelerde taksit yaparak, vade farkı da ekleyebiliyor.

Bazı durumlarda ise Vakıf Üniversitelerinde puan ve yüzdelik dilimlere göre de indirimler yer alırken, bazı vakıf üniversiteleri dönemlik ücret talep edebiliyor.