Gündem

2024 YKS birincisi kim oldu? YKS AYT TYT birincisi hangi ilden oldu? Kimler YKS’den tam puan aldı? Kaç kişi sınavda full çekti?

YKS sonuçları, 16 Temmuz 2024 tarihinde açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sınavda birinci olan kişinin kim olduğu merak konusu oldu. ÖSYM, YKS sonuçlarını duyurduktan sonra birinci olan kişinin kim olduğunu, hangi şehir ve ilçeden çıktığını da açıkladı. Peki, 2024 YKS'de birinci olan kişi kim oldu? Tam puan alan öğrenci var mı? Birinci hangi şehirden çıktı?

YKS sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasının sonrasında 2024 YKS birincilerinin kim olduğu büyük bir merak konusuydu. ÖSYM Başkanı, 2024 YKS'de en yüksek puanları elde eden illeri duyurdu. Böylelikle YKS 2024'ün birincilerinin isimleri kesinlik kazandı. Peki, TYT, AYT ve YDT puan türlerinde kimin birinci olduğu belli oldu mu? İşte 2024 YKS ile ilgili tüm detaylar…

2024 YKS BİRİNCİSİ KİM OLDU?

16 Temmuz tarihinde 2024 YKS sonuçlarının açıklandı. Üniversite adaylarının heyecanını ikiye katlayan bu gelişmenin ardından vatandaşlar YKS birincisi kim sorusunun cevabını aramaya başladı. Birincinin hangi ilden çıktığı, 500 tam puan alıp almadığı gibi konular hakkında araştırmalar yapılıyor.

TEMEL YETERLİLİK TESTİ BİRİNCİSİ KİM OLDU?

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS birincisi hangi şehirden sorusunun cevabı aranmaya başlandı. 2024 YKS TYT birincisi Mersin’den çıktı. Özel Mersin Elit Koleji’nden Süleyman Mete Genç, birinci oldu.

ALAN YETERLİLİK TESTİ BİRİNCİLERİ KİMLER?

2024 YKS birincileri, gündemdeki en önemli konular arasında yer alıyor. Eşit ağırlık, sayısal ve sözel alanlardan birincilerin kim ve hangi şehirden olduğu açıklandı.

YABANCI DİL ALANINDA KİM BİRİNCİ OLDU?

2024 YKS yabancı dil birincisi de merak edilen bilgilerden biri. İstanbul’dan 4, Ankara’dan 1 kişi yabancı dil birincisi oldu. İşte o kişiler!

YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

ÖSYM tarafından YKS sonuçları, 16 Temmuz 2024 tarihinde açıklandı. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyenler, sorgulama ekranına nasıl ulaşacağını merak ediyor. 2024 YKS sonuçlarını sorgulama ekranına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

YKS SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI