Gündem

ABD Büyükelçisi Flake’ten MİT’e takas övgüsü

Türkiye’de görev süresinin sonuna gelen ABD Büyükelçisi Jeff Flake, Ankara’da basın mensuplarıyla buluştu. Flake veda toplantısında, tarihi takas operasyonuna övgü yağdırdı: “MİT çok profesyoneldi. Bu takası başka ülkenin yapabileceğinden emin değilim.”

- TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ: Türkiye ile olduğumuzdan daha iyi yerdeyiz. Türkiye NATO’da vazgeçilmez müttefik olduğunu defalarca gösterdi. Önümüzdeki ocaktan sonra hangi yönetim olursa olsun Ankara ile ilişkilerimizde büyük bir değişim olmaz kanaatindeyim.

- İSRAİL’İN SALDIRILARI: Gazze’de olanlar hepimiz için acı. İsrail kendisini savunma hakkına sahip. İsrail’i, müttefikimizi destekliyoruz ama ateşkes için zorluyoruz. İki devletli çözümü biz de destekliyoruz. İsrail ile İran ya da Hizbullah ile İsrail arasında bir savaş görmek istemiyoruz. Türkiye de dahil olmak üzere tüm müttefiklerimizden, İran’la ilişkisi olan herkesten bu ilişkiyi, gerginliği azaltmak için kullanmalarını istiyoruz. Türkiye’nin komşusu İran ile çok daha fazla deneyime sahip olduğunu düşünüyorum.