Gündem

ABD seçimleri ne zaman yapılacak? ABD başkanlık seçiminde adaylar kimler? İşte ABD başkanlık seçimi adayları ve kariyerleri!

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekilmesi ile birlikte ABD seçimleri ne zaman yapılacak? Ve başkanlık seçiminde adaylar kimler? Sorusu gündemde yerini aldı. ABD seçimleri ne zaman yapılacak?

ABD seçimleri ne zaman yapılacak? Sorusu, İlerleyen yaşı nedeniyle adaylıktan çekilen ABD Başkanı Joe Biden’ın desteklediği adayın netlik kazanması ile birlikte gündemdeki yerini aldı. Gerçekleştirilecek olan seçimler dünya genelinde takip ediliyor. Peki, ABD seçimleri ne zaman yapılacak? ABD başkanlık seçiminde adaylar kimler? İşte ABD başkanlık seçimi adayları ve kariyerleri!

ABD SEÇİMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

ABD Başkanlık seçimleri 5 Kasım 2024 tarihinde yapılacaktır. Seçimlere katılacak başkan adayları arasında mevcut başkan ve başkan yardımcısının yanı sıra çeşitli partilerden diğer adaylar da yer alabilir.

ABD BAŞKANLIK SEÇİMİNDE ADAYLAR KİMLER?

ABD Başkanlık seçimleri adayları arasında Kamala Harris ve Donald Trump bulunuyor. Joe Biden ise İlerleyen yaşı nedeniyle adaylıktan çekilmesi istenmesi nedeniyle adaylıktan çekildiğini duyurmuştu.

KAMALA HARRİS KİMDİR?

Kamala Devi Harris, 20 Ekim 1964'te Oakland, Kaliforniya'da doğmuştur. Jamaikalı bir baba ve Hindistan kökenli bir annenin çocuğudur. Eğitimini Howard Üniversitesi'nde tamamlamış Amerikalı bir avukattır. 2003 yılında San Francisco bölge savcısı olarak göreve başlamış ve bu pozisyona gelen ilk siyah ve Asya kökenli kadın olmuştur.

2010 yılında Kaliforniya Başsavcısı seçilmiş ve bu görevde 32. başsavcı olmuştur. 2020'de Demokrat Parti'den başkanlık aday adayı olmuş, ancak daha sonra Joe Biden lehine çekilmiştir. Biden'in seçilmesiyle ABD'nin ilk kadın, siyahi ve Asya kökenli başkan yardımcısı unvanını kazanmıştır.

DONALD TRUMP KİMDİR?

Donald John Trump, 14 Haziran 1946'da New York'ta doğdu. Emlakçı bir babanın oğlu olan Trump, eğitimini Pennsylvania'daki Wharton Institute'de işletme üzerine tamamladı. Babasının emlak şirketinde çalışarak kariyerine başladı.

1975'te, Grand Central Station'a bitişik harabe haldeki Commodore otelini 10 milyon dolara satın alarak yeniledi ve Grand Hyatt Oteli'ni açtı. Bu proje ile büyük bir kazanç elde etti. 2016 ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti adayı olarak yarıştı ve "Make America Great Again" sloganını kullandı.