Spor

Adı Maximin hızı maksimum

Fenerbahçe'nin Al Ahli'den kiraladığı Fransız sol kanat, yüksek hızı ve tekniğiyle dikkat çekiyor. Oyun stili olarak Hatem Ben Arfa’ya benzetilen 27 yaşındaki futbolcu, sağ kanat ve 10 numarada da görev yapabilmesi nedeniyle Mourinho’nun en büyük silahı olacak.

Fenerbahçe, kiralık olarak kadrosuna kattığı Allan Saint-Maximin’i önceki gün İstanbul’a getirmişti. Son olarak Suud ekibi Al Ahli forması giyen Fransız sol kanat, yüksek hızı ve tekniği ile dikkat çekiyor. Deyim yerindeyse, tek başına maçı çevirebilecek bir yetenekte. Çalım atmayı çok seven 27 yaşındaki futbolcu, oyun stili olarak Hatem Ben Arfa’ya benzetiliyor. Driplinglerin kralı denilen Maximin, ceza alanına soldan yaptığı hızlı girişlerle pozisyon yaratıyor.

Gerek duyulması halinde sağ kanat ve 10 numara pozisyonlarında da görev yapabilen yıldız futbolcu, Mourinho’nun en büyük silahlarından biri olacak. Monaco ve Nice formaları giydikten sonra asıl patlamayı Newcastle’da yapan Maximin, Avrupa devlerinin radarındayken sürpriz bir kararla Arabistan’a gitmişti. 1 yıl görev yaptığı Al Ahli’de geçtiğimiz sezon 31 maça çıkan Fransız oyuncu, 4 gol atarken 10 da asist üretmişti.

DÖRT TAKSİTTE 8 MİLYON EURO

Fenerbahçe, Maximin’in mali detaylarını KAP’a bildirdi. Fransız futbolcu için, Al Ahli’ye kiralama bedeli olarak 8 milyon euro ödenecek. Bu rakam 4 taksite bölünecek olup Maximin’in maaşını ise Suud ekibi karşılayacak.

NESYRİ HAREKATI

Transfer bombalarını art arda patlatan Fenerbahçe’nin Youssef En-Nesyri ısrarı sürüyor. Dış basında Faslı forvet için çıkan haberler akıl karıştırsa da sarılacivertliler, transferi bitirmeye çok yakın. Kanarya’da Nesyri’yi kadroya katmak için bütün yetki yönetici Acun Ilıcalı’da. 27 yaşındaki oyuncu için Sevilla ile masaya oturacak olan Ilıcalı, transfere son noktayı koyacak. Bu arada Nesyri’nin Roma ile anlaştığı öne sürülmüştü. Ancak Sevilla Sportif Direktörü Victor Ora, “Roma’dan Nesyri için gelen resmi bir teklif yok” diyerek durumun gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

ALTERNATİF AZMOUN

Sarı-lacivertliler, Nesyri transferinde son dakika sürprizi yaşanma ihtimaline karşılık B planını hazırladı. Yönetim, daha önce de ilgilendiği İranlı forvet Sardar Azmoun’u tekrar gündemine aldı. Alman Kicker dergisi, 29 yaşındaki futbolcunun Leverkusen’den ayrılmayı düşündüğünü ve taliplerden birinin de Fenerbahçe olduğunu duyurdu. Azmoun, Roma forması giyerken Mourinho ile birlikte çalışmıştı.

TOSUN PAŞA İDMANDA

Kanarya’da yeni sezon hazırlıkları devam ediyor. Sarılacivertlilerin dün yaptığı antrenmana yeni transfer Cenk Tosun da katıldı. Mourinho yönetiminde ısınma, çabukluk, koordinasyon ve pas çalışmalarıyla başlayan antrenman; taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamlandı.

İRFAN CAN’A SÜRPRİZ

Yeni sezona hazırlanan Fenerbahçe’de dün doğum günü kutlaması vardı. 29 yaşına giren İrfan Can Kahveci için yapılan kutlamaya teknik direktör Mourinho ile takım arkadaşları katıldı. İrfan Can, kendisi için hazırlanan yaş günü pastasının mumlarını alkışlar eşliğinde üflerken kutlama, renkli görüntülere sahne oldu.

BUGÜN RAKİP HULL CİTY

Fenerbahçe, yeni sezon öncesi 5. hazırlık maçında bugün Hull City ile karşılaşacak. Ülker Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak mücadeleyi TV 8.5 ve Exxen naklen yayınlayacak. Stattaki yenileme çalışmaları dolayısıyla sadece Kuzey-Spor Toto, Fenerium Üst, Maraton Üst ve Maraton Alt (E Blok hariç) tribünlerine seyirci alınacak. Bilet fiyatları 100 ile 500 TL arasında değişen rakamlarla satışta.

MORATA MİLAN’A

Transferde adı Fenerbahçe ile de anılan Alvaro Morata’nın yeni adresi belli oldu. 31 yaşındaki İspanyol golcü, İtalyan ekibi Milan’la anlaştı. Ünlü İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, Serie A temsilcisinin Morata’nın 13 milyon euroluk serbest kalma bedelini karşılayacağını ve futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzalayacağını belirtti.

OKAY’I BEĞENİYORUM

Fenerbahçe’nin bugünkü rakibi Hull City’nin başkanı Acun Ilıcalı, basın toplantısı düzenledi. Aynı zamanda sarı-lacivertlilerde asbaşkanlık görevini yürüten Ilıcalı, İngiliz ekibine 8-9 transfer yapacaklarını söyledi. Ilıcalı, “Fenerbahçe’de kadrodan ayrılması beklenen oyuncularla ilgili transfer olabilir de olmayabilir de. Okay Yokuşlu’yu çok beğeniyorum ve takdir ediyorum. Ama henüz kesinleşen bir şey yok. Hull City’ye gelirse sürpriz olmaz” dedi.