Spor

Ait olduğun yere Aslanım

Galatasaray, Play-Off turu ilk maçında Young Boys’a konuk olacak. Sarı-kırmızılılar, gediklisi olduğu Şampiyonlar Ligi’nde boy göstermek için kritik deplasmanda avantajlı skor arayacak. Rövanş, 27 Ağustos’ta İstanbul’da oynanacak.

Avrupa’da sahne Galatasaray’ın... Sarıkırmızılılar, Play-Off turu ilk maçında İsviçre ekibi Young Boys’a konuk olacak. Saat 22.00’de başlayacak ve Alman hakem Daniel Siebert’in yöneteceği karşılaşma TRT 1’den naklen yayınlanacak. Cim Bom, 27 Ağustos’taki rövanş öncesi Şampiyonlar Ligi’ne kalmak için zorlu deplasmanda avantaj arayacak.

Süper Kupa hezimetinin ardından ligde 2’de 2 yapan temsilcimiz, gediklisi olduğu Devler Ligi’nde bir kez daha boy göstermek için sahada olacak. 5 haftası geride kalan İsviçre Ligi’nde henüz galibiyeti bulunmayan ev sahibi ekip, bu sezon tek galibiyetini kupada amatör lig takımı karşısında aldı. İki maç sonunda turu geçen ekip, adını 36 takımlı yeni formatıyla oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi’ne yazdıracak.

SERİ SÜRSÜN

Galatasaray, tarihinde ilk kez Young Boys’la karşılaşacak. Sarı-kırmızılıların, İsviçre ekiplerine karşı karnesi ise oldukça iyi. Cim Bom, bugüne kadar karşılaştığı 6 farklı İsviçre ekibini en az bir kez yenmeyi başardı. Galatasaray, Avrupa kupaları baz alındığında en fazla galibiyeti (11) İsviçre takımlarına karşı aldı.

KALİTEMİZİ ORTAYA KOYMALIYIZ

Galatasaray’ın hocası Okan Buruk, zorlu bir rakiple karşılaşacaklarını söyledi. Buruk, “Karşımızda son 4 senenin şampiyonu var. Bence kadro olarak da fiziksel olarak da iyi bir takıma karşı oynayacağız. Sahanın sentetik olması tabii ki Young Boys için avantaj. Maçta da en yüksek seviyemize ulaşmaya çalışacağız. Çok gol yiyor ve çok da gol atıyorlar. Her an pozisyona girebilecek bir takımlar. Bizim kalitemizi ortaya koymamız gerekiyor. Ancak böyle biz de avantajlı oluruz. Şampiyonlar Ligi’ne girmek ve orada oynamak çok farklı motivasyon. Şu anda ki ana amacımız Şampiyonlar Ligi’nde olmak” diye konuştu.

TAKTİK HAZIR

Galatasaray, dün öğle saatlerinde İsviçre’ye gitti. Sarıkırmızılılar, son antrenmanını karşılaşmanın oynanacağı Wankdorf Stadı’nda gerçekleştirdi. İdmanın basına kapalı bölümünde Young Boys maçının taktiği üzerinde duruldu.

EN İYİSİ CİM BOM

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde Avrupa’nın en başarılı takımı unvanına sahip. Sarı-kırmızılılar, daha önce 16 defa çıktığı eleme eşleşmelerinin 14’ünde turu geçen taraf oldu. Yüzde 88’lik bir oranla rakiplerini eleyen Cim Bom, bu turnuvada en az 10 ön eleme oynayan takımlar göz önüne alındığında en başarılı ekip konumunda.

HAYDİ ICARDİ

İsviçre deplasmanında gözler Icardi’de olacak. Geçtiğimiz sezon ligi 25 golle tamamlayıp krallığa uzanan Arjantinli forvet, Avrupa arenasında görev yaptığı 11 maçta 4 gol atarken 3 de asist üretmişti. Ligde Hatay ağlarını havalandıran, Konya deplasmanında da asisti bulunan yıldız oyuncu, Cim Bom’un en büyük skor gücü olacak.

İKİ CEZALI BİR SAKAT

Sarı-kırmızılılarda, zorlu karşılaşma öncesi eksik isimler var. Geçtiğimiz sezon Sparta Prag maçının ardından 2 maç ceza verilen teknik direktör Okan Buruk, bugün kulübede olamayacak. Yine aynı karşılaşmada kırmızı kart gören Kaan Ayhan da cezasını bu deplasmanda çekecek. Sakatlığı bulunan Davinson Sanchez de İsviçre’ye götürülmedi.

GÖREVİM SAHA İÇİNDE DEĞİL

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara değinen Özbek, Ali Koç’a göndermede bulundu. Galatasaray Başkanı, “Keşke olmasaydı. Tabii Türk futbolunun böyle kaotik bir ortama sürüklenmesi kabul edilebilir değil. İnşallah bu bize bir ders olur. Benim görevim saha içinde değil. Ben başkanım, başkanın görevleri arasında ne yapması gerektiği bellidir. Onun için yeşil saha futbolculara ait” ifadelerini kullandı.

LİG ÇETİN GEÇECEK

Özbek, Süper Lig’de kalitenin yükseldiğini belirtti. Güzel bir sezon olacağını dile getiren Özbek, “Takımların sezonun ortasına doğru performanslarını en tepeye çıkartmasıyla daha keyifli maçlar izleneceğini düşünüyorum. Bu sene çetin bir lig bizi bekliyor. Avrupa’da çetin maçlar olacak. Her turnuvada takımımız olacak. Biz de Young Boys’u geçip, Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağız mutlaka” dedi.

BARIŞ ALPER HASTALANDI

Cim Bom’a Young Boys maçı öncesi üzücü bir haber geldi. Bulantı, kusma ve ishal şikayetleri olan Barış Alper’in, gıda zehirlenmesi yaşadığı açıklandı. Ancak yıldız oyuncu, takımı yalnız bırakmamak için gece kafileden ayrı İsviçre’ye gitti.

CUYPER’E TEKLİF

Sol bek arayışlarını sürdüren Galatasaray için yeni bir iddia gündeme geldi. Sarı-kırmızılıların, Club Brugge forması giyen Maxim de Cuyper için 10 milyon euro teklifte bulunduğu öne sürüldü. Belçika ekibinin, bu rakamı az bularak revize edilmesini talep ettiği belirtildi. Yönetimin, pazarlıkları sürdürdüğü ve transferi kısa süre içinde bitirmek istediği vurgulandı. 23 yaşındaki oyuncu, Belçika temsilcisinde 68 maça çıktı ve 15 gol, 12 asistlik performans sergiledi.

RAKİBİNİN AYAĞININ ÖNÜNE AYAĞINI KOYUYOR!

VAR kayıtları açıklandı. Icardi’nin Konyaspor deplasmanında iptal edilen golünde VAR Volkan Bayarslan ile hakem Direnç Tonusluoğlu arasında şu diyaloglar yaşandı: VAR: Beyazlı oyuncu (Aleksic) topa vurmak isterken Galatasaraylı (Torreira) önüne koyuyor. Konyalı, Galatasaraylı’nın ayağına vurduğu için topa gidiyor. Topa Galatasaraylı temas etmiş oluyor. Tonusluoğlu: Tamam abi. Galatasaraylı oyuncu topa değmiyor doğru mu? VAR: Galatasaraylı oyuncu ayağının Konyalı’nın ayağının önüne koyduğu için teması sağlıyor topa. Sağlam: Tamam abi gördüm. Gol iptal. Faul.

Göztepe - Fenerbahçe (Romulo’nun iptal edilen golü)

VAR M.İlker Coşkun: “Golün iptali için sahada inceleme öneriyorum.” Hakem Kadir Sağlam: Evet görüyorum. Tamam. Golü iptal ediyorum. Faul ile başlıyorum.”

Beşiktaş - Antalyaspor (Rafa Silva’nın faule maruz kaldığı pozisyon)

VAR Onur Özütoprak: Mehmet, potansiyel kırmızı kart için sahada inceleme öneriyorum. İlk ayağın esnemesini gösteriyorum sana.” Hakem Mehmet Türkmen: “Evet. Temas noktası.” Özütoprak: “Evet kramponun çivileri, hız, şiddet, temas noktası, ayağın esnemesi.” Türkmen: “Tamamdır. 11 numara sarı kart iptal, kırmızı kart.”