Gündem

Ajda Pekkan’a ünlülerden destek! 'Ben olsam kafalarını kırardım'

Ajdan Pekkan'ın Harbiye'de verdiği konser sırasında protokolden 6 kişinin aynı anda çıkması krize neden oldu. Pekkan şarkısını yarıda kesip çıkanlara veryansın ederken, ünlülerden de destek geldi.

Harbiye Açıkhava’daki protokol kriziyle gündeme gelen Ajda Pekkan konuyla ilgili konuştu: “6 kişi aynı anda en önden kalktığı zaman tuhaf hissediyorsun kendini. Bu çok ayıp.”

Ajda Pekkan geçen salı günü Harbiye Açıkhava’da sahneye çıkmış, konserin sonlarına doğru protokoldeki yerlerinden kalkıp kulise geçen gruba “Benim şarkım bitmeden kimse kalkamaz yerinden” diyerek tepki göstermişti.

Süperstar, konser sonrası ‘protokol krizi’ne dair konuştu: “İnsanın bir tahammül noktası var. O anda tamamen organik gelişti. Bazen protokol davetiyesi alıp gelmeyenler oluyor, normal davetiyeli konukları protokole yerleştiriyorlar. Ben de sahneye çıkınca farklı insanlar görüyorum, ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Ama o gelmeyenlerin hepsinin icabet etmesi lazım.”

KENDİNİ TUHAF HİSSEDİYORSUN

Protokolün birtakım kuralları olduğunu hatırlatan Ajda Pekkan sözlerini şöyle sürdürdü: “6 kişi aynı anda en önden kalktığı zaman tuhaf hissediyorsun kendini. Tam finale gelmişsin, herkes coşmuş, onlar ‘Ben kendime kıyak yapayım, önceden gideyim’ falan diye düşünüyor. Bu çok ayıp.

Konserlerimde her zaman protokol olabilir. Cumhurbaşkanı gelebilir, devlet görevlileri, basından önemli isimler gelebilir. Protokol, protokoldür. Protokol gereklidir ama orada nasıl hareket edeceğini bilmek gerekir. Bir etiği var. Sanatçıya saygı olmalı. En başta kendine karşı saygı olmalı.”