Siyaset

AK Partili Savaş’tan Danışma Kurulu Toplantısı’nda önemli açıklamalar

AK Parti Aydın İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında önemli ifadeler kullanan Savaş, “Bizim en büyük zenginliğimiz birliğimiz, beraberliğimiz. Biz bir olursak, beraber olursak bu zorlukların üstesinden geliriz arkadaşlar” dedi.

AK Parti Aydın İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, gündemdeki konular, ekonomi, Türkiye’nin savunma sanayisi yatırımları, dış tehditler, büyüme rakamları gibi önemli konularda dikkat çeken ifadeler kullandı. Savaş’ın konuşması sık sık partililerin alkış ve destek sloganlarıyla kesildi.

Savaş’ın konuşması esnasında AK Parti Gençlik Kolları tarafından “AK Gençlik burada, vekilinin yanında” sloganlarının atılması dikkat çekti.

“Böyle bir teşkilatın mensubu olmaktan onur ve gurur duyuyorum”

Alkışlarla kürsüye gelen Savaş, “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün süremiz kısıtlı. Ekonomi ile ilgili konuşalım. Biraz önce koordinatör vekilimiz de söyledi. Bugünlere teşkilatlarımız sayesinde geldik. Benim hep söylediğim bir konu var; teşkilat güçlü ise parti güçlü ise, parti güçlü ise hükümet güçlü, hükümet güçlü ise Türkiye güçlü. 22 yıldan bu yana, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, AK Parti ile bugünlere geldik. Sizlerle beraber geldik. Sizlerin özverili, gayretli, gece-gündüz demeden çalışmalarınız sayesinde geldik. Kolay olmadı ama bugünlere geldik. Önümüzdeki ay da partimizin ve davamızın 23. yılını kutlayacağız. Ne mutlu bize, böyle bir davanın, böyle bir teşkilatın mensubu olmaktan dolayı onur ve gurur duyuyorum” dedi.

“Önümüze bakacağız”

Genel seçim ve Mart ayında yapılan yerel seçimleri değerlendiren Savaş, “1 yıl içerisinde biri genel, biri de yerel olmak üzere 2 seçim yaşadık. 2023 Mayıs ayındaki seçimlerde aziz milletimiz tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana kullandı. 31 Mart’ta yapılan seçimlerde de hem ülke genelinde hem de Aydın’da istediğimiz, arzu ettiğimiz sonucu elde edemedik. Artık seçimler geride kaldı. Bunun muhasebesini yapılacağını Sayın Cumhurbaşkanımız da birçok kez ifade etti, teşkilatlarımız da ifade etti. Artık önümüze bakacağız” dedi.

“Eser ve hizmet siyasetimize devam edeceğiz”

Türkiye’nin seçimsiz 4 yıllık bir dönemi yaşayacağını hatırlatan Savaş, “Önümüzde seçimsiz bir 4 yıllık dönem var. Eser ve hizmet siyasetimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. 22 yıldan bu yana yaptığımız eser ve hizmet siyasetimizi önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

EKONOMİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

“Önceliğimiz enflasyonla mücadele”

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik tablo üzerine konuşan Savaş, önümüzdeki dönem önceliklerinin enflasyon ile mücade olduğunu söyledi. Savaş, “Tabi eser ve hizmet siyasetimize devam edeceğiz ama önümüzdeki dönem önceliğimiz enflasyonla mücadele. Hayat pahalılığı ile mücadele. Bizim için önümüzdeki dönem olmazsa olmaz, mücadelemiz enflasyonla mücadele olacak. Enflasyonla mücadelede kararlıyız. Plan ve programın uygulanması noktasında siyasi irade ve kararlılık hem hükümetimizde hem Sayın Cumhurbaşkanımızın birçok defa ifadesi, izlemiş ve duymuşsunuzdur. Sayın Bakanımızın da bu yöndeki ifadeleri mevcuttur. Evet, hep söylüyoruz. Enflasyon adaletsiz bir vergidir. Enflasyon dar ve sabit gelirliler üzerinde bir yüktür. Enflasyonla mücadele bizim için olmazsa olmaz. Önümüzdeki dönem enflasyonla mücadelede var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

“2026’nın sonunda tek haneli rakamları göreceğiz”

Enflasyon ile ilgili gelen rakamların olumlu yönde ilerlediğini belirten Savaş, 2026 yılında enflasyonun tek haneli rakamlara düşeceğini söyledi.

Savaş, “OIumlu sonuçları almaya başladık. Bu yılın sonunda da hedeflerin tutturulacağına inancım tam. Oranlarda da düşüşler önümüzdeki 3 ayda, ilk çeyrekte önemli oranda düşüşleri göreceğiz. Önümüzdeki yılda da 20’lerin altında enflasyon rakamını göreceğiz. 2026’nın sonunda da tek haneli rakamları göreceğiz. Bunu biz geçmişte yaptık mı arkadaşlar? Yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tek haneli rakamları bu ülke gördü, önümüzdeki dönemde de görecek inşallah” dedi.

“Dünyanın son 5-6 yıldan bu yana çok önemli sınavlardan geçtiğini görüyoruz”

Enflasyonun yükselme sebepleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Savaş, “Enflasyon neden bu rakamlara geldi diye bakacak olursak bunun sebeplerini konuşabiliriz. Ben çok daha fazla uzatmadan şöyle bir geriye dönüp baktığımızda küresel ekonominin, dünyanın son 5-6 yıldan bu yana çok önemli sınavlardan geçtiğini görüyoruz. Bunlardan bir tanesi pandemi arkadaşlar. Pandemiyi hepimiz yaşadık. Tüm dünya içine kapandı. Üretim durdu, fabrikalar kapandı. Tedarik zincirleri bozulma oldu ve bunun etkilerini hepimiz yaşadık. Ama o dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinin gücü ile o pandemi salgınını ucuz atlattık. Gelişmiş ülkeler bile sınıfta kaldı. O ekonomik anlamda güçlü olan ülkeler bile sınıfta kaldı. Fransa, İngiltere birçok dünyanın gelişmiş ülkesi sınıfta kaldı. Onlar ile aramızdaki fark neydi biliyor musunuz arkadaşlar? Onlar ile aramızdaki fark, bizde lider Recep Tayyip Erdoğan vardı. Esnafımız, çiftçimiz üretime devam etti. Ayni ve nakdi yardımlarla destek olmaya devam ettik” dedi.

“Rusya-Ukrayna savaşı”

Savaş, dünyanın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların sebeplerinden bir tanesinin de Rusya-Ukrayna savaşı olduğunu söyledi. Savaş, “Tüm dünyada enflasyonu tetikleyen bir diğer konu, Rusya-Ukrayna savaşı. Tedarik zincirleri onunla birlikte bozuldu. Bir diğer konu küresel ticaret savaşı” ifadelerini kullandı.

Depremin ekonomiye etkisi 104 milyar dolar

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ekonomiye etkisini aktaran Savaş, “Bir diğer önemli konu ülkemizi sarsan 6 Şubat depremleri. 50 binden fazla vatandaşımızın canını kaybettiği ve yaklaşık 104 milyar dolar ekonomik gücü olan bir depremi yaşadık. 11 ilimizi etkiledi. İşte bunları bir araya getirdiğimizde, bugün enflasyon rakamları ve tüm dünyanın yaşadığı enflasyon nedenleri kısaca değerlendirmiş olduk. Önümüzdeki dönem enflasyon ile mücadelede kararlı olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.

RAKAM RAKAM VERİLERİ AKTARDI

“İnşallah önümüzdeki dönem onuncu büyük ekonomi olacak Türkiye”

Ekonomiyle ilgili gelen rakamların umut verici olduğunu aktaran Savaş, “Tabi enflasyonla mücadele ederken, hayat pahalılığı ile mücadele ederken de ekonomik göstergelere baktığımızda, ekonomik göstergeler güzel rakamlar geliyor” dedi.

Milli Gelir

Savaş, “Geriye dönüp baktığımızda da milli gelirimize baktığımızda 2002 yılında 238 milyar dolar olan milli gelirimiz, geçen yıl 1 trilyon 119 milyar dolara çıkmış. İnşallah önümüzdeki dönem onuncu büyük ekonomi olacak Türkiye” ifadelerini kullandı.

İşsizlik rakamları

Savaş, konuşmasında işsizlik rakamlarını da karşılaştırmalı olarak değerlendirdi. Son 11 yılın en iyi işsizlik rakamlarına ulaşıldığını söyleyen Savaş, “İşsizlik rakamlarına bakacak olursak, son 11 yılın en iyi işsizlik rakamları. Yüzde 8.6. 2005 ile 2023 yıllarına baktığımızda 2005 yılında toplam çalışan sayısı 19 milyon iken, 2023 yıl sonu itibari ile 32 milyon 600 bine yükselmiş. Ortalama yaklaşık her yıl 700 bin vatandaşımız iş sahibi olmuş” şeklinde konuştu.

Turizm

Savaş, turizm ile ilgili de şu ifadeleri kullandı:

İhracatımızın geldiği nokta malum. Turizmde bu yıl 60 milyon turist, 60 milyar dolar da turizm geliri elde etmek istiyoruz. Hedefimiz bu. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Bu konuda büyük potansiyelimiz var. Ekonomik göstergeler ile ilgili söylenecek birçok konu var. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda daha birçok alanda.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Savaş konuşmasının devamında, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı operasyonlara da değindi. “2011 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız 2023 hedeflerinden bahsederken şunu söylemişti, 2023’te yılda 500 milyar dolar ihracat, 2 trilyon dolar gayri safi milli hasıla, kişi başına da 25 bin dolar gelir edeceğimizi ifade etmiş. Bunu yapabilir miydik? Yapabilirdik ama sürekli bir operasyon çekildi arkadaşlar” ifadelerini kullanan Savaş, “Ülke üzerine sürekli operasyon çekildi. Hatırlayın, MİT krizi ile başlayan, gezi olaylarıyla devam eden ardından da 17-25, ardından terör olayları, ardından 15 Temmuz ile birlikte sürekli kesintiye uğradık” dedi.

“Bugün yaşadığımız o ekonomik sıkıntıların nedenlerini geriye dönüp baktığımızda görebiliriz”

“Aslında biz 2023’te, o 2011 yılında bahsedilen, Sayın Cumhurbaşkanımızın bahsettiği büyüklükleri elde edebilirdik” diyen Mustafa Savaş, konuşmasının son bölümünde şunları söyledi;

Ben bir örnek vermek istiyorum; 2013 Mayıs ayı, ekonomik açıdan en güzel aylardan bir tanesi. Yatırım yapılabilir notunun alındığı bir tarih. İMF’ye olan 23,5 milyar dolarlık borcumuzun tek seferde ödendiği bir ay. Üçüncü köprünün, üçüncü havalimanının temelinin atıldığı bir ay. Faiz oranlarının yıllık devletin borçlanma faiz oranlarının yüzde 4.6 rakamlarına düştüğü bir tarih.

O gezi olaylarıyla birlikte faiz oranları yukarı çıkmaya başlıyor. 17-25 ile de birlikte daha da yükseğe çıkmaya başlıyor. İşte bunları üst üste getirdiğinizde bugün yaşadığımız o ekonomik sıkıntıların nedenlerini geriye dönüp baktığımızda görebiliriz.

Bunu çözebilecek, bunun üstesinden gelebilecek irade var mı var. Liderlik gücü ile birlikte, Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte, hükümetimiz ile birlikte hep beraber bu zorlukların üstesinden geleceğiz inşallah.

Bizim en büyük zenginliğimiz birliğimiz, beraberliğimiz. Biz bir olursak, beraber olursak bu zorlukların üstesinden geliriz arkadaşlar. Bu güzel olan ekonomik veriler ile birlikte Gabar’da günde 44 bin varil petrol çıkartıyoruz. Hani doğalgaz keşfi sonrasında 710 milyar metreküp doğalgaz keşfi yaptığımızda, hayır efendim doğru değil, bunu yapamazsınız, bunu bulamadılar dedikleri o doğalgazı artık sisteme vermeye başladık. Günde 5 milyon metreküp doğalgazı çıkartıyoruz. Günde 2 milyon haneye doğalgaz veren bir Türkiye var. Kendi İHA’sını ve SİHA’sını yapan bir Türkiye var. Kendi savaş gemisini, Kızıl Elma’sını yapan bir Türkiye var. O Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’ı var.

Tehditleri kendi sınırlarının dışında bertaraf eden bir Türkiye var. Onun için hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde bir olacağız ve beraber olacağız. Önümüzdeki dönemde de önümüze konabilecek engelleri de teker teker aşacağız arkadaşlar, geçmişte aştığımız gibi.

Loading...