Gündem

Akbank'ın Sürdürülebilirlikte Yeni Adımı: 500 Milyon Dolarlık Tahvil

Akbank, sürdürülebilirlik hedeflerine bir adım daha atarak, 500 milyon dolar tutarında yüzde 7.50 faiz oranıyla yurt dışı tahvil ihracı gerçekleştirdi. Bu ihraca yaklaşık 1.5 milyar dolar tutarında talep geldi.

Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, 500 milyon dolarlık sürdürülebilir tahvil ihracının başarıyla tamamlandığını belirterek, yatırımcılar tarafından gösterilen ilginin ülkemizin ve bankamızın uluslararası piyasalardaki saygınlığını ve yarattığı güveni bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.

Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu da başarılı bir sürdürülebilir yurt dışı tahvil ihracına daha imza attıklarını belirtti. Çelebioğlu, bu ihraçla bankanın hem uluslararası piyasalardaki güçlü itibarını hem de sürdürülebilirlik hedeflerine bağlılığını bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Akbank'ın bu son tahvil ihracı ile sürdürülebilir fonlama payı yüzde 66 seviyesine yükseldi. Bu artış, bankanın çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerine olan bağlılığını ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını yansıtıyor.