Ekonomi

Altında tarihi zirve: Analistler ne diyor?

Altının ons fiyatı 2.521 dolarla, gram altın ise 2.742 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Fed’in faiz indirimine gitme beklentileri altını desteklerken, piyasalar gözünü Başkan Powell’ın yapacağı açıklamalara çevirdi. Analistler, ons altının teknik olarak 2.665 dolar seviyesine doğru yükselebileceğini öngörüyor.

ons fiyatı 2.521 dolarla tarihi zirvesini görürken, iç piyasada gram altın 2.742 lirayla rekor tazeledi. Yatırımcıların gözü, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı tutanaklar ve Başkan Jerome Powell'ın konuşmasında.

Altının Yükselişi Devam Ediyor

Fed’in eylülde faiz indirimine gitme ihtimalinin kuvvetlenmesi, altın fiyatlarındaki yükselişi destekliyor. Ons altın, yılbaşından bu yana yüzde 22’lik bir artış kaydederek dikkat çekici bir performans sergiledi.

Kritik Seviyelere Dikkat

CNBC-e'de yer alan habere göre analistler, teknik açıdan ons altının 2.550 dolar seviyesinde direnç, 2.450 dolar seviyesinde ise destek bulduğunu belirtiyor. IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, altının teknik olarak 2.665 dolara kadar hareket edebileceğini ifade etti.

Powell’ın Açıklamaları Bekleniyor

Piyasalar, Fed’in faiz indiriminin büyüklüğüne ilişkin fiyatlamaların şekillenmesi için Powell’ın açıklamalarına odaklanmış durumda. Faiz indiriminin zamanlaması ve kapsamı, altın fiyatları üzerinde belirleyici olacak.