Spor

Aranan kan Danilo

6 ve 8 numara oynayabilen bir isim arayan Fenerbahçe, rotayı Fransa’ya çevirdi. Sarı-lacivertlilerin, PSG forması giyen 32 yaşındaki Gine asıllı Portekizli ön libero Danilo Pereira için Ligue 1 ekibine teklif yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

Avrupa Ligi için UEFA’ya kadro bildirmeye 8 gün kalırken Fenerbahçe’de transfer harekatı sürüyor. 6 ve 8 numara pozisyonlarında görev yapabilen bir isim arayan sarı-lacivertliler, rotayı Fransa’ya çevirdi.

Yönetim, PSG forması giyen Danilo Pereira için temaslara başladı. Fransız basını, Kanarya’nın 32 yaşındaki Gine asıllı Portekizli ön libero için teklif sunmaya hazırlandığını duyurdu. Güçlü fiziği ile dikkat çeken Danilo’nun, Fransız ekibiyle 1 yıllık sözleşmesi kaldı.

3 sezon önce 16 milyon euro bonservis karşılığında Porto’dan PSG’ye transfer olan tecrübeli futbolcunun güncel piyasa değeri 8 milyon euro. Mourinho, orta sahada Fred ve İsmail ile forma savaşına gireceğine inandığı Danilo’nun transferine yeşil ışık yaktı. Yıldız futbolcu ile Suud ekibi Al İttihad’ın da ciddi şekilde ilgilendiği öğrenildi.

FERDİ İMZAYA GİTTİ

Fenerbahçe’de Ferdi Kadıoğlu’nun ayrılığı resmiyete kavuşuyor. Brighton ile prensip anlaşmasına varan yıldız futbolcu, dün gece saatlerinde İngiltere’ye gitti. 24 yaşındaki sol bek, sağlık kontrollerinin ardından Premier Lig ekibiyle 5+1 yıllık sözleşme imzalayacak. Ferdi, Brighton’da sezon başına 3.5 milyon euro garanti ücret kazanacak. Ferdi’nin transfer görüşmesi için izinli bir şekilde ayrıldığını açıklayan Fenerbahçe de yaklaşık 35 milyon euro bonservis bedeli alacak.

MERİH KALIYOR

Transferde adı Fenerbahçe ile de anılan Merih Demiral, geleceğiyle ilgili karar verdi. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, milli stoperin kariyerini Al Ahli’de sürdüreceğini açıkladı. Al Ahli ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan Merih, Suud ekibinde 22 maçta sahaya çıktı ve 1 gol, 1 asistlik katkı yaptı.

İKİ SAĞ BEK İDDİASI

Fenerbahçe için iki sağ bek iddiası gündeme geldi. Kanarya’nın Newcastle forması giyen Kieran Trippier ve Juventus’tan Danilo ile ilgilendiği öne sürüldü. 33 yaşındaki İngiliz Trippier’e sarı-lacivertlilerin yanı sıra Galatasaray’ın da talip olduğu belirtildi. 33 yaşındaki Brezilyalı Danilo’yu ise Mourinho’nun özellikle istediği vurgulandı.

PERES’E TEKLİF

Sarı-lacivertlilerde kadroda düşünülmeyen Luan Peres’e resmi teklif geldi. Brezilya ekibi Santos’un, 30 yaşındaki stoperi kiralamak için Fenerbahçe’nin kapısını çaldığı öğrenildi. Brezilya basını, Santos’un dışında Gremio, Palmeiras ve Vasco de Gama’nın da Peres’le ilgilendiğini duyurdu.

GORETZKA ZOR

Sarı-lacivertlilerin orta saha adayları arasında bulunan Leon Goretzka’nın transferi zora girdi. Alman basınından Bild, Fenerbahçe’nin Bayern Münih ile yaptığı pazarlıklardan sonuç çıkmadığını aktardı. Haberde, yönetimin hem Alman ekibinin bonservis talebi hem de oyuncunun yüksek maaş isteği nedeniyle görüşmeleri askıya aldığı belirtildi.

SUÇ DUYURUSU YAPTI

Fenerbahçe yönetimi, Göztepe deplasmanında başkan Ali Koç’a yapılan saldırıyla ilgili 54 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Göztepe de PFDK’nın verdiği 2 maç saha kapama cezasına itiraz edeceklerini kamuoyuna duyurdu.

YÜZLER GÜLÜYOR

Süper Lig’de yarın Rizespor’a konuk olacak Fenerbahçe, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Mourinho, dünkü antrenmanda aktif dinlenmeye yönelik çalışmalar yaptırdı. Bireysel çalışmalarla sona eren idmanda sarı-lacivertli futbolcuların hayli neşeli olması dikkat çekti.

UEFA’DAN CEZA GELDİ

UEFA, Kadıköy’de Lille ile oynanan Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçında yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe’ye ceza verdi. Sarı-lacivertliler, atılan yabancı maddelerden ötürü 1 yıl ertelemeli kısmi tribün kapatma cezası aldı.