Gündem

Arsaların Metrekaresini 3,2 TL’den Satılıyor! Evet Yanlış Duymadınız 3,2 TL’ye Satılıyor!

Arsaların metrekare düşük fiyata satışa çıktı başvurular kitlendi! Yoğun başvuru nedeniyle satışlar dururken, yetkililer bazı şartların yerine getirilmesi durumunda satışların yapılacağını aktardı. Ayrıntılar işte sizlerle...

Son olarak, İtalya’nın başlattığı 1 euroluk evlerin büyük ilgi görmesiyle birlikte, Fransa’da küçük kasabalar için aynı kampanya üzerinden yola çıkarken, üçüncü ülke İsveç oldu. Diğer ülkelerden daha farklı kampanya başlatan İsveç, Göteborg’un 150 kilometre kuzeyindeki küçük Götene’de belediye ev yerine arsa satacağını duyurdu.

Konuyla ilgili Habertürk’ten gelen habere göre, Götene Belediye Başkanı Johan Månsson, kasabanın uzun zamandan beri, düşük doğum oranları ve yaşlanan bir nüfusa sahip olması gerekçesiyle, bölgeye daha fazla insan çekmek adına bu planı başlatmaya karar verdiği bilgisine ulaşıldı. Arsaların metrekaresi 850 ila 1200 olduğu belirtilirken, Mayıs ayında açıklanan duyuru ile birlikte binlerce başvuru alınırken, yoğun talep nedeniyle satın alımlar da askıya alındığı bilgisi yer alıyor.

Binlerce başvuru alınan ve yoğun talep nedeniyle satın alımların askıya alındığı arsa satışları için bazı şartlar taşıyan kişiler arsa satışları için teklif verebilecek;

Arsalara teklif verme isteyen kişilerin öncelikle, bir İsveç banka hesabınızın olması gerekmektedir.

Alıcıların, önümüzdeki 2 yıl içeri kalıcı olarak yaşama ya da tatil amaçlı kullanma niyetiyle araziye bir ev inşa etmesi gerekmektedir. Ayrıntılar göre, söz konusu inşa 24 ay içinde tamamlanmazsa eğer, satın alma belediyeye geri dönecek ve alıcıya 100 bin İsveç Kronu para cezası verilecek.