Siyaset

Aydın Büyükşehir Belediyesi, AK Partili Tuncer'in "Deniz foseptik ile zehirleniyor" iddiasını yargıya taşıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Doç. Dr. Umut Tuncer’in sosyal medyada paylaştığı ve basına da yansıyan "Didim’deki arıtma tesisinin çevreyi ve denizi kirlettiği" iddialarına sert yanıt verdi. Tuncer'in, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (ASKİ) ait Didim Atıksu Arıtma Tesisi'nin çevreyi zehirlediği yönündeki açıklamalarının tamamen asılsız, karalama ve algı yaratma amacı taşıdığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kısa süre önce yaptığı denetimlerde tesisin herhangi bir olumsuzluğunun tespit edilmediğini, bunun resmi raporlarda da yer aldığını hatırlattı. Yetkililer ayrıca, tesisin atık su izleme sisteminin 24 saat boyunca Bakanlık ve il müdürlüğü tarafından kontrol edildiğini ve çevre sağlığını tehdit edecek en ufak bir durumun anında müdahale edileceğini belirtti.

Tuncer'in iddialarının çevre kirliliği ve turizm hassasiyeti çerçevesinde değerlendirilemeyeceğini söyleyen belediye yetkilileri, kendisinin Aydın hassasiyeti taşıyan bir siyasetçi olarak bilgi sahibi olmadan bu tür açıklamalar yapmasının sorumsuzca olduğunu ifade ettiler. Tuncer'in bu iddialarının siyasi amaçlarla ortaya atıldığını öne süren yetkililer, bu asılsız iddiaların yargıya taşınacağını açıkladılar.