Gündem

Aydın’da facianın yaşandığı yurdun müdürüne ödül gibi atama!

Aydın’ın Efeler ilçesinde Zeren Ertaş’ın asansörde sıkışarak hayatını kaybettiği Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Esra Çolak, 1. Derece Gençlik Merkezi Müdürü olarak atandı. Çolak’ın hakkında facianın yaşandığı yurtta görev yaparken çok sayıda iddia gündeme gelmişti.

Aydın’ın Efeler ilçesinde KYK’ya bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 16 öğrencinin bindiği asansör 25 Ekim Çarşamba gecesi düştü. 15 öğrencinin yaralandığı olayda Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti.

Soruşturma kapsamında yurt müdürü Esra Çolak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açığa alındı ve olayla ilgili müfettiş görevlendirildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görevden alınmıştı, ödül gibi atama ile geri döndü

Asansör faciasının ardından görevden alınan kurum müdürü Esra Çolak’ın 1. Derece Gençlik Merkezi Müdürü olarak atandığı ortaya çıktı. Çolak’ın atama yazısında ‘hukuki dayanağı ve açıklama’ kısmında, “Adı geçenin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 43, 68/B ve 76’ncı maddeleri çerçevesinde Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde münhal bulunan 1 inci dereceli Gençlik Merkezi Müdürü kadrosuna atanması hususu” ifadeleri yer aldı.

Şikayetlerin odağındaydı

Asansör faciasının ardından Esra Çolak’ın hakkında çok sayıda şikayet olduğu da gündeme gelmişti. Çolak’ın öğrencilerin uyarılarına rağmen yurdun sorunlarıyla ilgilenmediği, asansörü defalarca bozulmasına rağmen yaptırmadığı, yurda yerleştirilen depremzedeleri kötü davrandığı iddia edilmiş, hakkındaki şikayetlerle ilgili hiçbir işlem tesis edilmemişti.

Atama kararına tepki

Şikayetlere rağmen asansör bakımını yaptırmadığı öne sürülen Esra Çolak hakkındaki atama kararından haberdar olan bazı isimler, Esra Çolak’ın görevlendirilmesine tepki gösterdi. Bir yetkili, “Bu atama resmen ödül gibi olmuş. Yurtta yaşananlar halen yüreğimizi yakıyor. Çok sayıda şikayet olduğunu herkes biliyor” ifadelerini kullandı.