Gündem

Aydın’da kadın çalışanlar yalnız değil

Aydın’da İŞKUR tarafından pide, lokanta ve fırın işletmeleri ziyaret edilerek kadın çalışanların çalışma saati, sigortalılık durumları gibi konularda bilgilendirmelerde bulunuldu.

İŞKUR iş ve meslek danışmanları tarafından Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan pide, lokanta ve fırın işletmeleri ziyaret edildi. Ziyaretlerde personel ihtiyaçlarıyla ilgili talepler alınarak, işverenlere çalışanların sigortalılık durumları ve kadınların çalışma saatleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yapılan çalışma ile kadınların 8 saatten fazla çalıştırılmaması, sigortalılığın önemi ve çalışma şartlarıyla ilgili farkındalık oluşturuldu.

Fazla mesai olsa bile 8 saati geçmemeli

Edinilen bilgiye göre, Aydın’da iş arayan kadınların en büyük sıkıntılarından bir tanesi iş verenlerin mesai saati kurallarına uymaması. Kadınların mesaisinde 8 saat kuralına uyulmadığı bildirildi. Ücreti verilse dahi kadın çalışanların fazla mesai zorlanmaması gerektiği kaydedildi.

İş arayan kadınların en büyük sıkıntısının iş verenlerin 8 saat kuralına uymadığı, fazla çalıştırılan kadınların aile yaşantısında zorluk yaşadığı belirtiliyor.