Gündem

Aynı sokakta faili meçhul cinayetler! 200’lerden itibaren katili bulunamayan cinayetler, tacizler ve gasp

İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan Fulya Mahallesi'nde yer alan Nar Çiçeği Sokak, son 24 yılda işlenen 2 faili meçhul cinayetle yeniden gündeme geldi. Bu sokakta yaşayan birçok kadın, taciz edildiklerini ve esrarengiz şekilde giyinmiş adamlarla apartmanlarında karşılaştıklarını dile getirdi. Nar Çiçeği Sokak'ta yaşananlar, uzun yıllar boyunca çözülemeyen bir gizem olarak kaldı!

Milliyet.com.tr’den Zeynep Dilara Akyürek’in haberine göre 1990 ve 2000 yılları aralığında işlenen cinayetler ve seri katil dedikoduları her zaman olduğundan daha fazla konuşuluyordu. Faili uzun yıllar boyunca bulunmayan cinayetlerin yanı sıra tecavüz ve taciz olayları da mahallede yaşayanları tedirgin ediyordu. İşte tüm detaylar…

NAR ÇİÇEĞİ SOKAK’TAKİ GİZEMLİ OLAYLAR

Şişli ilçesine bağlı olan Nar Çiçeği Sokak’ta failinin kim olduğu bulunamayan sayısız taciz olayı ve cinayet meydana geliyordu. Yurt dışında bulunan ekiplerin de dahil olduğu kapsamlı araştırmalar yapılsa da ne yazık ki sonuç alınamıyordu. O sokakta yaşanan cinayetlerden en çok konuşulanı ise Çağla Tuğaltay oldu.

15 YAŞINDA GÖZLERİNİ HAYATA YUMDU

Türkiye, 5 Haziran 2000 tarihinde hazin bir olayla güne başladı. 15 yaşındaki Çağla Tuğaltay, gençliğinin baharında hayata veda etmişti. Faili meçhul cinayetlerin arasına bulunan Çağla Tuğaltay, günümüzde de konuşulmaya devam ediyor. Katilinin hala bulunamaması gündemde yer alırken takvimler 2016’yı gösterdiğinde aynı sokakta bir cinayet daha meydana geldi. İstanbul’un en merkezi konumunda yine bir kadın cinayete kurban gitmişti.

TELEFONUNA ULAŞILAMADI

Gülnur ve Nedim Tuğaltay’ın göz bebeği olan kızları Çağla Tuğaltay, 1985 yılında dünyaya geldi. Eğitim hayatına başlayan Çağla, okul dönemlerinde ailesiyle iletişimini telefon üzerinden kuruyordu. Sabahları okula giderken evde bıraktığı cep telefonunu, eve döner dönmez açıp ailesini bilgilendiriyordu. 5 Haziran 2000 tarihinde ise bu rutinin yaşanmasını engelleyen bir olay yaşandı. Annesi Gülnur Tuğaltay’ın hastanedeki işi beklediğinden uzun sürmüştü. O gün, Çağla’nın eve gelince açması gerektiği telefonuna ulaşılamıyordu.

ANNESİ KOMŞUDAN YARDIM TALEP ETTİ

Tuğaltay ailesinin yaşadığı evin anahtarı, komşuları Nilgün Hanım’da bulunuyordu. Gülnur Hanım, komşusundan eve girerek Çağla’yı kontrol etmesini rica etti. Tüm odaları kontrol eden Nilgün Hanım, Çağla’nın odasına girdiğinde hiç beklemediği bir manzarayla karşı karşıya kaldı. Çağla, boğazı kesilmiş ve yarı çıplak pozisyonda yatıyordu ve bütün oda kan içindeydi.

GENÇ KIZ HAYALLERİNE SONSUZA KADAR VEDA ETTİ

Levent Kız Meslek Lisesi’nin 1. sınıf öğrencisi olan Çağla Tuğaltay, henüz 15 yaşındaydı. Nar Çiçeği Sokak’ta bulunan Çiğdem Apartmanı’ndaki evine girmek üzere her zamanki gibi yola çıkmıştı. Eve gelip annesini arayacaktı. Fakat evde hiç beklemediği biri vardı. Evin kapısını zorlanmadan açan katil, Çağla Tuğaltay’ın hayatına son vermişti.

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE OTURDU

5 Haziran 2000’de işlenen bu cinayet, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. O dönemde haber programlarında sayısız kere işlenen bu konu, günümüzde hala açığa kavuşturulamadı. Katilin bulunamamasının arkasında pek çok neden yatıyordu.

2016’DA AYNI SOKAKTA BİR CİNAYET DAHA!

Ünlü dansçı Aynur Kanbur, 26 Mart 2016’da çöp atmak amacıyla sokağa çıktı. Uzun zamandır kanser tedavisi gören Kanbur, yaptığı iş dolayısıyla her zaman gündemdeydi. Fakat 26 Mart sabahında manşetlerde yer almasının nedeni bu kez işi değildi. 8 kurşunla hayata gözlerini yuman Kanbur’un katili, tıpkı Çağla Tuğaltay’da olduğu üzere hiçbir zaman bulunamadı.

TACİZ OLAYLARININ ARDI ARKASI KESİLMİYORDU

Nar Çiçeği Sokak’ta yaşanan olaylar bitmek nedir bilmiyordu. 2000’li yılların başında yaşanan taciz olayları, gündemin en önemli konuları arasında bulunuyordu. Modacı Müberra Yorgancıoğlu’na cinsel tacizde bulunan ve gasp eden Tufan Gür’ün yanı sıra seri tecavüzcü Şahin Öğüt de tutuklandı.