Ekonomi

Bakan Kacır'dan BYD değerlendirmesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çinli BYD firmasının Türkiye'ye yatırım kararını değerlendirerek, "Türkiye, dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD'nin en önemli üretim üstlerinden biri olacak ve burada üretilen araçlar ve teknolojiler büyük ölçüde Avrupa pazarlarına ve diğer ihracat pazarlarına sunuluyor olacak." dedi.

Türkiye'nin görüntüleme uydularında önemli kazanımlar sağlayıp, tecrübe biriktirdiğine işaret eden Kacır, bu tecrübeyi Türksat 6A ile birlikte haberleşme uydularına taşıdıklarını söyledi.

Bakan Kacır, uydu geliştirme alanında kabiliyetlerini bir üst sınıfa taşıyacak tecrübeyi Türksat 6A ile birlikte kazandıklarını aktardı. Uydunun hem ticari hem de stratejik yönüyle önemli bir kazanım olduğuna dikkati çeken Kacır, "İnanıyorum ki Türksat 6A, Türkiye'nin küresel uzay ekonomisinden daha fazla pay almasına da imkan sağlayacak." diye konuştu. Kacır, yıllık 600 milyar doları aşmış bir küresel uzay ekonomisinden bahsettiklerini anımsatarak, Türkiye'nin kendi haberleşme uydusunu geliştirebilen ve üretebilen bir ülke olarak gelecek dönemde bir uydu ihracatçısı olacağını vurguladı.