Siyaset

Başkan Ömer Günel’den Ergün Poyraz açıklaması: Buna birileri bu görevi verdi

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, kendisine yöneltilen Ergün Poyraz ile ilgili soruya yanıt verdi. Başkan Günel, “Bu arkadaşa kim ve kimlerin görev verdiği önemli. Bunu kendiliğinden yapmıyor. Buna birileri bu görevi verdi, bir görevli olarak çalışıyor. Birgün o görevlileri de ifşa edecek, onları da anlatacak” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda kendisine Ergün Poyraz ile ilgili yöneltilen soruya yanıt verdi. Başkan Ömer Günel, sözde yazar Ergün Poyraz’ın hakkında yayınladığı kitabın Poyraz ve birkaç kişinin paylaştığı yalanların derlemesi olduğunu söyledi. Günel, “Ergün Poyraz denen arkadaş herhalde 4,5 yıldır falan yazıyor. Bu 4,5 yıldır attığı iftiraları ona benzeyen birkaç kişinin daha attığı iftiraları toplamış kitap yapmış. Kitaba baktınız mı bilmiyorum. Kitap tamamıyla o, sosyal medyadan paylaştığı iftira ve şantaj metinlerini kitaplaştırmış. Hiçbir iddia, hiçbir söylem doğru değil” dedi.

“Zaten doğru olsaydı ben 5 yıldır burada oturuyor olmazdım”

Poyraz’ın iddialarının doğru olmadığını vurgulayan Günel, “Zaten doğru olsaydı ben 5 yıldır burada oturuyor olmazdım. Müfettiş raporu varsa savcılık da orada, adliye de orada. Gereğini yapacaktır. Bizim bugüne kadar cevap veremediğimiz hiçbir şey yok. Kitabın içinde bir tek şey doğru o da çocuk sayım” şeklinde konuştu.

“Kumpas ve iftira organizasyoncusu”

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın Ergün Poyraz hakkındaki sözlerini hatırlatan Günel, “Bununla ilgili sayın vekilimiz Bülent Tezcan çok güzel bir şey söyledi; bu arkadaş kumpas ve iftira organizasyoncusu. Yazar falan değil. Bununla ilgili yaptığımız şikayetler tek tek sonuç veriyor, ceza alıyor, yargılandığı dosyalar var” dedi.

“Bunu kendiliğinden yapmıyor”

Sözde yazar Ergün Poyraz’ın paylaşımları kendiliğinden yapmadığını söyleyen Başkan Ömer Günel, “Bu arkadaşa kim ve kimlerin görev verdiği önemli. Bunu kendiliğinden yapmıyor. Buna birileri bu görevi verdi, bir görevli olarak çalışıyor. Birgün o görevlileri de ifşa edecek, onları da anlatacak. 2021’de bu arkadaş niye yazmıyordu? Övgüler düzen dünya kadar tiviti var. 2020’de Sayıştay raporlarımızı öve öve bitirememiş. Ama birden, biri düğmeye basıyor ve bizim aleyhimizde yazmaya başlıyor. Ergün Poyraz görevlidir. Ömer Günel ve arkadaşlarını yıpratmak için özel görevlendirilmiş biridir” ifadelerini kullandı.

“Artık kamuoyu bu adamın şantajcı, bir kumpasçı olduğunu ifade ediyor. Bu adam bunu yöntem haline getirmiş” diyen Başkan Ömer Günel, Poyraz’ın aynı şeyleri Hüseyin, Yıldız, Bülent Tezcan, Özlem Çerçioğlu ve Koçarlı Belediye Başkanına da yaptığını söyledi. Günel, “Aynısını Hüseyin Yıldız’a yapmış, Bülent Tezcan’a yapmış, zamanında Özlem Çerçioğlu’na yapılmış. Koçarlı Belediye Başkanına yapmış. Bu adamın görevi bu. Bu adamın iddiaları nerede çıkıyor? Akit’te çıkıyor. Görevi, CHP ve başkanlarını düşmanlaştıran bir basın yayın aracında çıkıyor” şeklinde konuştu.

“Cezaevine girdiğinde kendisine bunu yaptıranları ifşa edecek”

Ergün Poyraz ile ilgili şikayetçi olduklarını yineleyen Başkan Ömer Günel, “Bir hukuk ekibimiz var. Tek tek, kimle ilgili ortaya iddia koyduysa, başkan yardımcım ya da meclis üyesi ile tek tek şikayet konusu haline getiriliyor. Bu mücadelenin sonunda o arkadaş tekrar cezaevine girecek. O arkadaş cezaevine girdiğinde kendisine bunu yaptıranları ifşa edecek. Çünkü bu yöntemi kullanarak siyasetçi yıpratmaya çalışanlar bundan payını alacaklar. Doğru duvar yıkılmaz” dedi.

“Yüreği yetmeyenler…”

Net ifadeler kullanan Başkan Günel, “Saklayacak bir şeyi olmayan adamın korkacak bir şeyi de olmaz. Yaz yazabildiğin kadar kardeşim. 6 yıldır görev yapıyorum, tek bir davam yok. Meclis üyelerimin bir tane soruşturması yok. Dolayısıyla da bu iş kabak tadı verdi. Çıkıp muhalefetini açıktan yapmaya yüreği yetmeyenler bu tip kalemşörler kullanarak muhalefet yapmaya devam ettiği sürece siyaset hayatı kirli kalmaya devam edecektir. O arkadaşlar da o kirli siyasetle birlikte yok olup gideceklerdir. Bunu kim yapıyorsa, kimler yaptırıyorsa sözüm ona” şeklinde konuştu.