Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Kendisine yöneltilen sorulara net ifadelerle yanıt veren Günel, personel maaşlarıyla ilgili yaşanan gecikmenin nedenini açıkladı.

Devletten gelen pay 12 milyon, maaş yükü 42,5 milyon

Kuşadası Belediyesi kent ekonomisine katkı sağlayan bölgeleri güçlendiriyor Kuşadası Belediyesi kent ekonomisine katkı sağlayan bölgeleri güçlendiriyor

Personel maaşlarının gecikmesinin nedenine ilişkin konuşan Başkan Ömer Günel, “4,5 yıldır gayet güzel, tıkır tıkır maaşları öderken ne oldu da üç aydır aksıyoruz? Aralık 2023’te devletten gelen pay 28 milyon, maaş yükümüz 28,5 milyondu. Aradaki 500 bini süspanse ettik. 2024’te maaşlar güncellenip, arttıktan sonra Mart ya da Nisan ayında devletten gelen pay 12 milyona düştü, maaş yükümüz 42,5 milyon oldu. Artması gerekirken geriye bir gidiş oldu” dedi.

“Düzenli olarak ödemeye devam edeceğiz”

SGK borçları konusunda da üzerlerine gelindiğini ifade eden Başkan Günel, “Bir de SGK borçları ile üzerimize gelindiğinde evdeki hesap çarşıya uymadı. Bunlar bizde bir aksama yarattı. Ekim’in sonu itibari ile hiçbir borcumuz kalmayacağı gibi, maaşlarımızı artık düzenli olarak ödemeye devam edeceğiz. Çok ciddi tedbirler, çok ciddi tasarruflar yaptık” şeklinde konuştu.

Baskan Basin Toplantisi (3)-2