Gündem

Binlerce evsiz göçmen şehirden gönderildi: Paris’te ‘olimpik temizlik’

Fransa’nın başkenti Paris’te 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Olimpiyat Oyunları için hükümet, binlerce evsiz göçmeni otobüslerle başka şehirlere yolladı. Kendilerine barınma sözü verilen göçmenler ancak sonunda ya sınır dışı edildiklerini ya da tekrar sokaklara döndüklerini anlattı.

Fransa’da hükümet, 26 Temmuz’da başlayacak Olimpiyat Oyunları öncesi binlerce evsiz göçmeni otobüslere bindirip Paris dışına gönderdi. Göçmenler kendilerine başka bir yerde barınma sözü verildiğini, ancak sonunda yine sokakta yaşamak zorunda kaldıklarını veya sınır dışı edildiklerini söyledi.

PARİS DIŞINA BİR BİLET

Paris yetkilileri, olimpiyatlara hazırlık kapsamında son bir yılda çoğu bekâr erkek olmak üzere yaklaşık 5 bin evsizi tahliye etti. Özellikle Olimpiyat Köyü yakınlarındaki sokaklarda veya terk edilmiş binalarda yaşayan insanlar, Lyon veya Marsilya gibi şehirlere giden otobüslere bindirildi. Amerikan New York Times gazetesine konuşan ve eski bir çimento fabrikasında kalırken Orleans şehrine gönderilen Çadlı Muhammed İbrahim, “Elimize bir bilet verip otobüse bindirdiler. Bilet nereyeyse oraya gitmek zorundasınız” dedi.