Spor

Bir Osimhen nelere kadir!

Nijeryalı forvetin Galatasaray forması giyecek olması Türk futbolunda taşları yerinden oynattı. Kaçan Şampiyonlar Ligi bileti nedeniyle yönetime kızgın olan taraftarlar yumuşadı. Ezeli rakiplere gönül verenler bile bu başarıyı alkışlayıp kendi yönetimlerine tepki gösterdi.

Galatasaray'ın Osimhen'i kadrosuna katması futbol camiasının gündeminden düşmüyor. Dünyanın en pahalı 4. forvetinin bir sezon kiralık olarak sarı-kırmızılı formayı giyecek olması öncelikle Galatasaray taraftarını mest etti. Şampiyonlar Ligi’ne kalınamamasını transferlerin gecikmesine bağlayan taraftarlar, yönetimi sert şekilde eleştirmişti. Ancak Osimhen hamlesi sonrası eleştiriler yerini övgüye bıraktı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, imkansıza yakın bir transferin gerçekleşmesinin keyfini çıkarıyor. Osimhen’in isminin yazılı olduğu formalara yoğun ilgi var. Sarı-kırmızılılar, forma satışından hatrı sayılır bir gelir elde edecek.

DÜNYADA MANŞETLERDE

Aynı şekilde kombinelere de talep çoğaldı. Galatasaray, Osimhen transferiyle bir anlamda da psikolojik üstünlüğü eline geçirdi. Ezeli rakip taraftarları bile Osimhen transferinin bir başarı olduğu konusunda hemfikir. Hatta böyle bir dünya yıldızını takıma getiremedikleri için kendi yönetimlerine tepkililer. Kısacası Osimhen transferi, Türk futbolunda taşları yerinden oynattı. Dünya basını da forvet hattında Icardi ve Osimhen’e sahip olan Galatasaray’ın Avrupa’daki rakipleri için korkulu rüya olduğunu manşetlerine taşıdı.

HAYDİ GALATASARAY

Galatasaray’ın dünya starı forveti Osimhen’den mesaj var. Nijerya Milli Takımı’na katılmak için önceki gece Türkiye’den ayrılan 25 yaşındaki futbolcu, sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Osimhen, “Galatasaray ailesinin bir parçası olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Birlikte unutulmaz anlar yaratmaya hazırım, haydi Galatasaray” ifadelerini kullandı. Yıldız oyuncu, Nijerya’nın yarın Afrika Uluslar Kupası elemeleri D Grubu’nda Benin ile oynayacağı karşılaşmanın kadrosuna davet edilmişti.

21

Afrika Kupası elemelerinde boy gösterecek olan Osimhen, Nijerya Milli Takımı formasını 35 kez giyerken rakip fileleri 21 kez havalandırmıştı.

HAREKAT SÜRECEK

Galatasaray, Avrupa Ligi için kadrosunu UEFA’ya bildirse de transferde hız kesmeyecek. Sarıkırmızılılar, ligde ve Türkiye Kupası’nda rotasyona sokmak için orta saha ve kanat oyuncusu arıyor. Türkiye’de transfer dönemi 13 Eylül’de sona erecek. Cim Bom, o zamana kadar eksiklerini tamamlamak istiyor. Yapılacak transferler, ocak ayında UEFA listesine eklenebilecek.

3-5-2’YE Mİ DÖNECEK?

Galatasaray’ın transfer stratejisi, sistem değişikliğinin de habercisi gibi. Sarı-kırmızılılar; Kerem, Zaha ve Tete gibi kanat oyuncularına veda etti. Ziyech’in ayrılığı ise an meselesi. Icardi ve Batshuayi gibi forvetlerin yanına Osimhen eklendi. Teknik direktör Okan Buruk’un, bu gelişmeler sonrası sistemde değişikliğe gitmesi ve 3-5-2’ye dönmesi bekleniyor.

ONU KİMSE REDDEDEMEZ

Sarı-kırmızılılar ile yollarını ayırmaya hazırlanan Ziyech konusunda iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Al Gharafa ile anlaştığı iddia edilen Faslı kanat oyuncusu için bir başka Katar kulübü Al Arabi’nin de devreye girdiği öne sürüldü. Al Arabi Kulüp Komitesi Üyesi Khalid Al Mas’ın, “Hiçbir takım Hakim Ziyech gibi kaliteli bir oyuncuyu reddedemez” ifadesini kullanması iddiayı daha da güçlendirdi.

4 İSME KESİK

Galatasaray’ın UEFA’ya bildirdiği Avrupa Ligi kadrosu belli oldu. Eyüp, Taylan, Cicaldau ile Halil, listede yer almadı. Sarıkırmızılılar, kadrosuna yeni kattığı Osimhen ve Jakobs’u ise UEFA’ya bildirilen kadroya yazdı.

DEV İŞ BİRLİĞİ

Galatasaray, PUMA ile geniş kapsamlı bir sporsorluk anlaşması imzaladı. Firma, sarı-kırmızılıların basketbol, voleybol, atletizm, kürek, judo, yüzme ve sutopu gibi branşlarda mücadele eden kadın ve erkek takımlarının forma ve spor tekstil ürünlerini tedarik edecek.

DİVANDA USULSÜZLÜK İDDİALARI GÖRÜŞÜLDÜ

Galatasaray Kulübünde olağanüstü divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Basına kapalı yapılan toplantıda sezonluk kombine bilet satış ve devir işlemleri konusunda iddia edilen usulsüzlükler görüşüldü ve yönetim kurulunun aldığı tedbirlere ilişkin, divan kuruluna bilgi verildi.

ASLAN START VERDİ

Sarı-kırmızılılarda takıma verilen izin dün sona ererken Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları başladı. Antrenmana, milli takımlarına giden oyuncular katılmadı. Teknik patron Okan Buruk yönetiminde gerçekleşen idmanda fizik ve kondisyon çalışmaları yapıldı