Gündem

Brent Petrol Fiyatlarında Son Durum (9 Temmuz 2024)

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 85,72 dolardan işlem görüyor. Dün 86,92 dolara kadar yükselen Brent petrol, günü 85,75 dolar seviyesinde tamamladı. Saat 09.47 itibarıyla, Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,03 azalarak 85,72 dolar oldu.

Dünyanın en çok petrol tüketen ülkesi ABD'de ekonomik yavaşlamanın devam ettiğine dair veriler açıklandı. Bu durum, ülkede talebin zayıfladığını işaret ediyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin belirsizlik sürerken, uzmanlar bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarını yakından takip edecek.

Karayipler'i etkisi altına alan Beryl Kasırgası, ABD'nin Teksas kıyılarına "kategori 1" şiddetinde ulaşarak 1 milyondan fazla hanede elektrik kesintisine neden oldu. Bu durum, bazı limanların kapatılabileceği endişesini doğuruyor. Limanların kapanması, ham ve sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatını, rafinerilere petrol sevkiyatını ve bu tesislerden motor yakıtı teslimatını geçici olarak durdurabilir.

Brent petrolün teknik olarak 86,60 ile 87,96 dolar aralığında direnç, 84,72 ile 83,88 dolar aralığında ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor. Perşembe günü açıklanacak enflasyon verileri öncesinde yatırımcıların temkinli davrandığı gözleniyor.