Yaşam

Buzdolabı soğutmuyorsa bir kase ekleyin; Isı bir anda düşüyor, yiyecekler bozulmaktan kurtuluyor

Yaz mevsiminde buzdolabında yaşanacak herhangi bir sorun yiyecek ve içeceklerin anında bozulması anlamına gelir. Bu çürümeye ve bozulmaya karşı yiyecekelri muhafaza edebilmek için basit bir tüyo var.

Buzdolabında oluşan soğutma problemine karşı yiyecek ve içecekleri saklamak için bazı ipuçları var. Bu yöntem de buzdolabının eskisi gibi çalışmasını sağlıyor.

Birkaç gün içerisinde bozulan gıdaları saklamak için kullanılan buzdolabının soğutma gücü yeterli değilse TUZ kullanın. Ürünleri daha uzun süre taze tutmaya yardımcı olacaktır.

Buzdolabının soğutmasının düşmesinde en önemli neden nem sıkıntısı vardır. Bu fazla yüklenmeden kaynaklanır. Bundan dolayı buzdolabının içerisine fazla malzeme koymaktan kaçınmalısınız.

Bir kase tuz buzdolabının içine konulduğunda nemi emer. Soğutma işlemini ortadan kaldırmada etkili olur. Yaz mevsiminde daha verimli çalışmasını sağlar.

Eğer sorunun düzelmeyeceğini düşünüyorsanız bazı teknik kısımların ayarını değiştirin. Soğutma için buzdolabının içinde kapalı bir düzenek vardır. Bu ayarları kontrol edin ve değişiklik yapmadığınızdan emin olun.

Buzdolabının kendini soğutması için çevresinde belirli bir boşluk olmalıdır. Eğer cihazın çevresindeki hava akışı kesilirse, parçalar çabuk ısınır ve soğutma arızaları oluşmaya başlar.

Eğer buzdolabının yalnızca alt kısmı soğutmuyorsa üst kapak butonunda oluşan gevşeme, arıza ve kirlenme soğutmayı durdurabilir.