Yaşam

Çaylı buz maskesiyle yüz gerdirmeye son! Tedaviye gerek bırakmayan yöntem ciltte tonik etkisi yaratıyor

Soğuk gençleştirir. Buz sayesinde türlü cilt soruları kısa sürede yok olabilir. Yorgun ve uykulu zamanlarda cilt daha parlak görünür. İşte tedaviye gerek bırakmayan yöntem.

Evinizde uygulayabileceğiniz buz maskeleri cilt sorunlarına iyi gelebilir. Göz altı şişkinliklerini gideren, akneleri rahatlatan tüyolara haberimizde yer verdik.

2 adet yeşil çay poşetini sıcak suda demlemek, göz çevresini rahatlatmanın ilk adımıdır. Poşetleri buzluğa koyduktan sonra dondurun. Buz kalıplarını her gün göz çevresine masaj yapın.

Taze sıktığınız limon suyunu buzlukta bekletin. Dondurduğunuz kalıpları cildinize uygulayın. Doğal C vitamini içeriği cildin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar.

Sodayı buz kalıplarına doldurup buzlukta bekletin. Sonra dairesel hareketlerle yavaşça cildinizde gezdirin. Burada isterseniz taze sıkılmış limon suyu da ekleyebilirsiniz.

Nemlendirici buz maskesi de cildin daha güzel nemlenmesine neden olur. Günlük nemlendirici kremi biraz daha fazla sürün. Sonrasında buzu cildinizde gezdirin. Bu eriyene kadar devam edin.

1 tane salatalığı püre kıvamına getirdikten sonra 1 adet limon suyunu püre olan salatalıkla karıştırın. Karışımı buz kalıplarına döktükten sonra cildinizde gezdirebilirsiniz.

Aloe veralı buz maskesi Son derece ferahlatıcı olan bu maskeyi hazırlamak oldukça basit. Cildi rahatlatan ve gençleştiren aloe vere jeli sağlık açısından da faydalıdır. Jeli kabuğundan ayırıp buz kalıbına dökün ve dondurun.

Doğal gül suyunu buz kalıplarına ekledikten sonra göz çevresine uygulayın. Ciltte tonik etkisi yaratır.