Spor

Cim Bom turu evine bıraktı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında şanssız yediği gollerle iki farklı geri düştü. Oyuna sonradan giren Batshuayi, 6 dakika içinde skoru dengeledi. Young Boys, 86’da penaltıdan bulduğu golle maçı kazansa da Aslan, 27 Ağustos’taki rövanş öncesi umutlarını canlı tuttu.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında şanssız bir yenilgi yaşadı. Sarı-kırmızılılar, Young Boys deplasmanından 3-2’lik yenilgiyle döndü. Ancak temsilcimiz, 27 Ağustos’ta İstanbul’da oynanacak rövanş öncesi Devler Ligi umutlarını korudu. Galatasaray, golü kalesinde erken gördü. İsviçre ekibi, Ugrinic’in asistinde Monteiro’nun 3. dakikada attığı golle skor üstünlüğünü ele aldı.

12’de Sara’nın ceza alanına gönderdiği topa Icardi, kaleciden önce dokundu ama az farkla auta gitti. 25’te Icardi, şık bir pasla Mertens’i gördü. Belçikalı futbolcunun ceza sahası yayından ayak dışı vuruşu auta çıktı.

36’da Köhn’ün sert şutu kalecide kaldı. 44’te Mertens’in kullandığı serbest vuruşta Torreira’nın kafa şutunu kaleci köşeden çıkardı. Aslan, baskılı oynarken Young Boys, 45+4’te Monteiro ile farkı 2’ye yükseltti: 2-0.

47’de Kerem, Ziyech’e ‘al da at’ dedi ama Faslı’nun şutu zayıf kaldı. 58’de Colley’in sol çaprazdan şutu direkten döndü. Sarı-kırmızılılar, 66’da Batshuayi ile farkı 1’e indirdi: 2-1. Batsman, 72’de skoru dengeledi: 2-2. 86’da Ugrinic, penaltıdan ağları sarstı ve skoru belirledi: 3-2.

ŞANSSIZ ICARDİ

Galatasaray’ın yıldız forveti Icardi, dün suskundu. Rakip kaleyi üç kez yoklayan Arjantinli, 1 şutunda isabet bulsa da kaleciyi geçemedi. Şanssız bir gece geçiren Icardi, sarıkırmızılıların gole ihtiyaç duyduğu anlarda oyundan alınması karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

HOCA ÇÖZÜMÜ BULACAKTIR

Oyuna 66’da giren Batshuayi, birkaç saniye sonra topla ilk buluşmasında golünü attı. Batsman, 72’de bir kez daha sahneye çıkıp, “Bu iş burada bitmeyecek” dedi. Maçın ardından sentetik sahadan dert yanan Belçikalı forvet, “Sonuçtan mutlu değiliz ama rövanşa konsantre olacağız. Ben sadece oyuncuyum, hoca rövanş için çözümü bulacaktır” diye konuştu.

DEV GELİR BEKLENTİSİ

Cim Bom, Şampiyonlar Ligi’ne kalırsa önemli bir gelirin sahibi olacak. Sarıkırmızılılar, rakibini elemesi halinde 25 milyon euro civarı hatrı sayılır bir kazanç elde edecek. Geçtiğimiz sezon bu arenada yaklaşık 31 milyon euro gelir elde eden Galatasaray’ın yeni formatta bu rakamın üzerine çıkması yüksek ihtimal.

PENALTI VE KIRMIZI

82. dakikada Abdülkerim, yüzde 100’lük golü önledi. Ancak VAR uyarısı sonrası maçın hakemi Daniel Siebert, pozisyonu tekrar izledi. Alman hakem, ayaktan sekip kola çarpan topta penaltıya hükmetti. Abdülkerim de pozisyonun ardından ikinci sarıdan kırmızı görüp oyundan atıldı ve rövanşta cezalı duruma düştü.

NANDO İYİ DEĞİLDİ

Galatasaray’da kaleci Muslera, dün gününde değildi. Uruguaylı file bekçisi, ilk yarıda yediği iki golde de hatalıydı. İlk golde zayıf şutu ayak ve eli ile kurtarma arasında kararsız kalan Nando, topu filesinde gördü. İkinci golde de Muslera, üzerine gelen topu çelemeyip farkın açılmasını önleyemedi. Devre sonunda sakatlanan Muslera, ikinci yarıda yerini Günay’a bıraktı.

TELAFİ EDECEĞİZ

Kerem Aktürkoğlu, Young Boys karşısındaki yenilgiyi telafi edeceklerini söyledi. Yıldız futbolcu, “Çok erken gol yedik. 2-0 geriye düşmek bizi düşürdü. Ama bunun ikinci ayağı var. İstanbul’da taraftarımızla turu geçeceğimize inanıyorum. Kafaları kaldırma zamanı” dedi.

FORMA JELERT’E

Galatasaray’da Kaan Ayhan, cezası nedeniyle Young Boys karşısında görev yapmadı. Okan Buruk, yıldız futbolcunun yokluğunda sağ bekte formayı yeni transfer Jelert’e verdi. Konya maçında son 7 dakika oyuna giren Danimarkalı oyuncu, ilk kez 11’de görev yaptı.

DAHA İYİ OLUYORUM

Aslan’ın yeni transfer Sara, performans olarak her geçen gün daha iyi duruma geldiğini söyledi. Maçı değerlendiren Sara, “İlk yarıda bazı şeyleri yapamadık. İkinci yarı düzelttik ama penaltıyla kaybettik. Rövanşta turu geçeceğimize inanıyorum” dedi.

BARIŞ’TAN FEDAKARLIK

Barış Alper, bir kez daha taraftarın gönlünde taht kurdu. Gıda zehirlenmesi yaşadığı için İsviçre’ye giden kafileye dahil edilmeyen 24 yaşındaki oyuncu, önceki gece geç saatlerde yola çıkmıştı. Sağlık heyetine herhangi bir probleminin kalmadığını belirten yıldız futbolcu, ilk 11’de forma giyerek büyük fedakarlık yaptı.

TRİBÜNDEN YÖNETTİ

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, cezası nedeniyle dün kulübedeki yerini alamadı. Genç teknik adam, kulübedeki yardımcılarına direktifler vererek tribünden takımı yönetti. Buruk, “Kalitemizi ortaya koyarsak turu geçeriz” ifadesini kullandı.

STAT SARI-KIRMIZI

Zorlu deplasmanda gurbetçi vatandaşlar Galatasaray’ı yalnız bırakmadı. Kendilerine ayrılan tribünü tamamen dolduran, ev sahibi takım tribünlerinde de formalarıyla yerlerini alan taraftarlar, tribünleri adeta sarı-kırmızıya boyadı.

BUNUN İSTANBUL’U VAR

Berkan Kutlu, tur şanslarının sürdüğünü söyledi. Maçın son bölümünde şans bulan başarılı futbolcu, “Karşılaşmaya kötü başladık. İkinci golü yememiz bizi demoralize etti. İkinci yarıda iyi bir dönüş yakaladık. Talihsiz bir penaltı golü ile mağlup olduk ama tur şansı bitmiş değil. Daha bu işin İstanbul’u var” ifadelerini kullandı.