Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz olimpik sporcularımıza şöyle seslendi: Dualarla, alkışlarla uğurluyoruz; madalya bekliyoruz

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek sporcular için İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Kalbinizin üzerinde ay yıldızımızı taşıyarak ringe, mindere, arenaya çıktığınızda sizinle atan 85 milyon yüreği, milletimizin güçlü desteğini hissetmenizi ve sizlerle her durumda gurur duyduğumuzu hatırlamanızı isterim” dedi.

Lisanslı sporcu sayımız 16 milyon

Tesisleşme hızı, tesis sayısı ve kalitesi ile spor altyapısında Türkiye’nin Avrupa’nın en iddialı ülkelerinden biri haline geldiğini kaydeden Yılmaz, “Doğu batı ayırt etmeksizin bugün 81 ilimizde farklı spor dallarına ve sporcularımıza özel tasarlanmış 4 bin 547 modern spor tesisimiz var. 2002’de 278 bin olan lisanslı sporcu sayımızın 2024’te 16 milyona ulaşması ki bu rakam bazı ülkelerin nüfusundan daha fazla, spora ve sporcuya verdiğimiz değerin en önemli göstergesidir.” ifadelerini kullandı. Özellikle kadın sporcuların artan başarısının göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Cevdet Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: