Gündem

Deniz hıyarı avlayan balıkçılar tesadüfen keşfetti! Paha biçmek imkânsız: 'En büyük ve en zengin'

Dünyanın dört bir yanındaki denizlerin derinliklerinde paha biçilemeyen birçok hazine yatıyor. Günümüzde bu hazinelerin sahibinin kim olduğuna dair çok ciddi tartışmalar yaşanıyor. Batığın sahibinin kim olduğundan bağımsız, gemi batıklarında bulunan ve değeri milyarlarca dolarla ölçülen hazineler dünyanın dört bir yanında milyonlarca insana heyecan veriyor. İşte bugüne kadar keşfedilmiş en çarpıcı batıklardan birkaçı...

Dünyanın dört bir yanındaki denizlerin derinliklerinde paha biçilemeyen birçok hazine yatıyor. Günümüzde bu hazinelerin sahibinin kim olduğuna dair çok ciddi tartışmalar yaşanıyor.

Arkeologlar ve bölgeler makamlar, yağmacıların hazine ararken gemi kalıntılarına zarar verebileceğinden endişe ediyor. Öte yandan yağmacıların buldukları parçaları özel koleksiyonculara satıp dünyanın geri kalanını bu tarihi eserlerden mahrum bırakabileceğinden de korkuluyor. Bu nedenle arkeologlar ve deniz hukukçuları, bu hassas parçaları kültür mirası olarak koruyabilmek için çaba sarf ediyor.