Gündem

Dünya genelinde siber saldırı: Birçok sektörde işlemler durdu!

Dünya genelinde bilgisayar yazılım sistemlerinde sorun yaşanıyor, birçok sektörde işlemler durdu.

Dünya genelinde internet sistemlerinde önemli bir arıza yaşanıyor. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’Un sisteminde yaşanan arıza pek çok setörü etkiledi. Türk Hava Yolları, bankalar, hastaneler gibi çok sayıda şirketin internet üzerinden sunduğu hizmetlerde kesinti yaşanıyor.

İnternet sistemlerinde dünya genelinde büyük bir arıza yaşanıyor. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sistemlerinde yaşanan arıza pek çok sektörü etkiledi. Havacılık ve bankacılık gibi sektörler başta olmak üzere birçok şirket bu durumdan olumsuz etkilendi.

Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, CNN Türk canlı yayınında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:“Özellikle dünya genelinde ciddi bir siber saldırı riski ile karşı karşıyayız. Belki kişisel veri güvenliği açısından ciddi problemleri getirecek potansiyele sahip. Belki de dünyanın görmüş olduğu en büyük siber saldırıdan bahsediyoruz.THY’den açıklama yapıldı. Geçici süreçte bilgi servislerinde yaşanan problemler nedeniyle biletleme işlemlerinde sorunlar yaşandığını açıkladı. Bugün ilk açıklama siber saldırı ile ilgili Avustralya’dan geldi. Avustralya’da bankacılık işlemlerinin yapılamadığı noktasında ciddi açıklamalar gerçekleştirildi.İngiltere’nin en büyük yayın kuruluşlarında yayın gerçekleştirilememesi ABD’de bankaların hizmet verememesi dünya çapında siber saldırı olabileceği riskini beraberinde getirmeye başladı.”