Gündem

Duyunca kulağa bir tuhaf geliyor! Adanalı tatlıcı iki lezzeti birleştirdi: 'Hep acıyla yiyoruz, bu sefer tatlıyla yiyelim' dedik

Kebabın başkenti Adana'da bir tatlıcının et ile tatlıyı birleştirip yaptığı "Kıymalı baklavayı" yiyen vatandaşlar önce şaşırdı sonra beğendi. 20 yıldır tatlı sektöründe bulunduğunu ve yıllardır yeni lezzetin üzerinde çalıştığını Ali Büyükdaş, "Kıymalı baklava yaptım, dünyada bir ilke imza attım. Et ile tatlıyı buluşturdum. Hep acı mı yiyeceğiz eti? Adana halkı eti çok seviyor. Aynı zamanda Adana etin kenti. Biz de Türk mutfağına yeni bir tatlı, yeni bir ürün çıkardık. Patent başvurusunu da yaptık" dedi.

Adanalıların çok sevdiği et ile tatlıyı buluşturduğunu belirten Büyükdaş, dünyada ilk olduğuna dikkat çektiği kıymalı baklavanın patentini almak için de başvuruda bulundu. Yeni baklava çeşidine ilginin yoğun olduğunu kaydeden Büyükdaş, kıymalı baklavanın kilosunu ise 600 TL'den satışa sundu.

"ETİ HEP ACIYLA YİYORUZ, BU SEFER TATLIYLA YİYELİM DEDİK"