Gündem

En-Nesyri geliyor, Dzeko yedek kalacak! Türk futbol tarihine geçecek, taraftar havalimanına akın edecek

FENERBAHÇE TRANSFER HABERLERİ... Fenerbahçe'de son dakika transfer gelişmeleri yaşanıyor. Fenerbahçe, yılın golcü transferinde mutlu sona ulaştı. Allan Saint-Maximin, Cenk Tosun ve Oğuz Aydın’ın ardından bir yıldız daha sarı lacivertli formayı giyecek. Dünyaca ünlü yıldız golcü rekor maaşıyla Türk futbol tarihine geçecek. Öte yandan yıldız forvetin gelmesiyle Dzeko yedek kalacak. İşte detaylar...

Fenerbahçe yeni sezonun ilk resmi maçına UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turunda çıktı. Sarı-lacivertli takım, İsviçre ekibi Lugano’yu 4-3 mağlup etti.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 45+1, 46. ve 67. dakikalarda attığı gollerle hat-trick yaptığı maçta dördüncü golü 74. dakikada Ferdi Kadıoğlu attı.

Bunun yanında Fenerbahçe’de kadro yapılanması sürüyor. Michy Batshuayi, Tiago Çukur, Yusuf Kocatürk, Emre Demir, Jin-ho Jo, Joshua King, Leonardo Bonucci ve Serdar Dursun takımdan ayrılırken Serdar Aziz’e ise kendisine takım bulması için izin verildi.

Çağlar Söyüncü, Allan Saint-Maximin, Oğuz Aydın, Levent Mercan ve Cenk Tosun’u transfer eden Fenerbahçe, forvet transferinde mutlu sona ulaştı.

FENERBAHÇE, YOUSSEF EN-NESYRI'Yİ TRANSFER ETTİ

Fenerbahçe, İspanyol ekibi Sevilla’da forma giyen 27 yaşındaki Faslı forvet oyuncusu Youssef En-Nesyri’yi transfer etti. Fanatik'te yer alan habere göre transfer 20 milyon euronun altında bir bonservis bedeliyle tamamlandı.

Youssef En-Nesyri, Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olacak. Faslı oyuncu yıllık 4 milyon Euro’dan 4 yıllık sözleşme imzalayacak. Uzun süren görüşmeler neticesinde mutlu sonla biten transfer bugün resmi olarak duyurulacak.

Mourinho’nun imza attığı günden bu yana listenin en başına yazdığı ve kadroya katılmasını çok istediği oyuncu 4 yıl boyunca Fenerbahçe forması giyecek.

TÜRK FUTBOL TARİHİNE GEÇECEK

En-Nesyri’ye her yıl için Kanarya’nın kasasından 4 milyon Euro ödenecek. En-Nesyri’nin transferi sadece Türkiye’de değil Avrupa ve dünya futbol basınında da geniş yer bulurken, bu imza Türk futbol tarihine de geçecek.

BONUSLAR DA VAR

Fenerbahçe’nin Sevilla ile 20 milyon Euro’ya anlaştığı ifade edilirken oyuncunun forma giyeceği her sezon için de 20 golü geçmesi halinde artı 1 milyon Euro daha kulübüne bonus ödenecek.

Türk futbol tarihinin şu ana kadarki en fazla bonservis ödenen oyuncusu Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazandıktan sonra 17 milyon Euro’ya kadrosuna kattığı Mario Jardel’di. En-Nesyri tam 24 yıl sonra bu rekoru kırmış olacak.

PERFORMANSI

Faslı santrfor, geride kalan sezonda Sevilla’yla 41 maça çıktı. 27 yaşındaki santrfor, 20 gol atıp 3 asist yaptı.

Öte yandan En-Nesyri'nin takıma katılmasıyla birlikte yıldız isim Dzeko'nun yedek kalacağı konuşuluyor.