Ekonomi

Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası açıklama

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirildi. Toplantıda iç ve dış gelişmelerin yanı sıra, orta vadeli programın detayları ele alındı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, basına açıklamalarda bulundu.

"2024 Turizm Hedeflerimize Ulaşacağız"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin turizm sektöründe hedeflerini yakalayacağına dair güvenini dile getirdi. 2023 yılına ilişkin turizm rakamlarını paylaşan Erdoğan, İstanbul'u 17 milyon 370 bin turistin ziyaret ettiğini ve toplamda 56 milyon 700 kişinin Türkiye'de ağırlandığını belirtti. Erdoğan, 2024 yılı için 60 milyar dolar turizm gelir hedefi koyduklarını ve bu hedefe ulaşacaklarına inandığını söyledi.

Türkiye-Mısır İlişkileri GelişiyorCumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Eylül tarihinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladıklarını hatırlattı. Bu görüşmenin, iki ülke arasındaki ilişkileri daha ileri seviyeye taşıdığını belirten Erdoğan, Şubat ayındaki tarihi ziyaretin ardından Sisi’nin ziyaretinin de ilişkilerin güçlenmesine katkı sağladığını vurguladı.

Erdoğan, konuşmasında iç ve dış gelişmelere de yer verirken, turizmdeki olumlu tabloya ve Türkiye'nin bölgesel ilişkilerindeki ilerlemelere dikkat çekti.

Kaynak: Bloomberg