Gündem

Erdoğan'la görüşen Putin'den açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşme başladı.

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Rus lider Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la sürekli irtibat halinde olduklarını ve dünyadaki durumla ilgili görüş alışverişi yaptıklarını belirtti.

Putin, dünyadaki tüm zorluluklara rağmen Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kademeli bir şekilde gelişmeye devam ettiğinin altını çizdi.

Türkiye ile yürütülen stratejik projeleri planlı bir şekilde hayata geçirdiklerini belirten Putin, geçen yıl 6.7 milyon Rus turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve turizmde rekor kırıldığına dikkat çekti. Putin, Türkiye'de Rus turistler için sağlanan koşullardan dolayı mevkidaşına teşekkür etti.

Putin, son birkaç ayda bir miktar düşüş olmasına rağmen ikili ticaret hacminin 55 milyar dolar gibi oldukça yüksek bir seviyede olduğunu belirtti.

'Sinop Nükleer Enerji Santrali konusunda ciddi adımlar atabiliriz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin basına açık kısmında yaptığı konuşmada, "Dostumla, uzun bir süredir görüşemedik. Telefon diplomasisiyle görüşmelerimiz oldu ama bu arada arkadaşlarımız sürekli irtibat halindeydi. İçişleri, Hazine ve Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarımız irtibatlarını sürekli sürdürdüler" ifadesini kullandı.