Gündem

Ermenistan'la normalleşme görüşmesi... CNN TÜRK anbean takip etti

Türkiye-Ermenistan normalleşme süreci, iki yıl aranın ardından yeniden başladı. Özel temsilciler, sınırın Ermenistan tarafında bir araya geldi. Görüşme öncesi tarihi anlar yaşandı. İki ülke temsilcileri, ilk kez sınırda el sıkıştı. Kritik görüşmeye dair dışişlerinden de açıklama geldi. Detayları, tarihi buluşmayı CNN Türk Ermenistan'da takip etti.

Ermenistan'ın başkenti Erivan’dayız. Şu an Dışişleri Bakanlığı binasının içindeyiz. Burada da Ankara'da da gözler sınırdaki görüşmeye çevrilmişti. Dünya merak ediyordu bu görüşmeyi. Çünkü 1993'ten bu yana kapalı olan Türkiye-Ermenistan sınırında bu kez iki ülkenin temsilcileri Serdar Kılıç ve Ruben Rubinyan bir araya geldi. O tarihi anlara da tek Türk haber kanalı CNN TÜRK olarak Mehmet Arif Önalan'la beraber şahitlik ediyoruz.

Dışişleri Bakanlığı binası yaklaşık 35-40 kilometre batısında bulunuyor sınırın. Bu noktada bir araya geldi iki temsilci. Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapılmıştı, Ermenistan Dışişleri Bakanlığından da bir açıklama yapıldı. Türkiye ile Ermenistan normalleşme sürecinde özel temsilcilerin 5'inci kez bir araya geldiği vurgulandığı açıklamada. 'Özel temsilciler önceki toplantılarında anlaşmaya vardıkları hususları teyit etmişlerdir' denildi.