Gündem

Eskişehir'deki bıçaklı caninin oynadığı bilgisayar oyunu ortaya çıktı! Arda Küçükyetim'in çocukluğundaki detay dikkat çekti

Yüzüne maske ve kafasına kask takıp 5 kişiyi bıçakla yarayalayan Arda Küçükyetim Türkiye'nin gündemine oturdu. 18 yaşındaki saldırganın saatler boyunca bilgisayar başından ayrılmayıp oyun oynadığı söylendi. Uzmanlar da bu şiddet içerikli oyunlar konusunda uyarılarda bulundu.

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde bir binaya girerek çantasından çıkardığı maske, kask ve hücum yeleğini giyen Arda Küçükyetim, daha sonra sokağa çıktı. Caminin bulunduğu kısma ilerledi. Ve burada cep telefonundan canlı yayın yaparak 5 kişiyi bıçaklayarak yaraladı. Bir polis durumu fark etti ve Eskişehir canisini etkisiz hale getirdi.

Görgü tanıklarından Yakup Taşçı, "Kaskını taktı, ondan sonra buradan yürüyüp gitti. Motosiklete binecek sandım. Polise haber verdim. Sonra yaşlılara saldırdığını öğrendim” diye konuştu. Olay Uluönder Mahallesi'nde yaşandı. Mahallenin muhtarı Hasan Güler, olayı öğrendi. Yaralılara yardımcı olan muhtar Hasan, Arda Küçükyetim hakkında şunları söyledi: Ailesi bir fabrikada çalışan kendi halinde bir çift. Ailenin 2 çocuğundan biri. İçine kapanıktı. Olayı gerçekleştiren kişinin burada tanıdıkları vardır, çünkü çocukluğu burada geçti.”

Saldırıyı planladığı ortaya çıkan Arda Küçükyetim, ekipmanlarının fotoğraflarını paylaştı. Altına şu notu düştü: “Duşumu alıp ekipmanlarımla dışarı çıkacağım, arabayla ya da toplu ulaşım aracıyla saldırıyı gerçekleştireceğim yere gidip kıyafetlerimi değiştireceğim. Baltamı yeleğimi alıp herkese saldırıyorum” notunu düştü. Küçükyetim’in daha önceki paylaşımlarında da “Orta halli mahallede büyüdüm, ortaokul yıllarımın sonlarına doğru insanlara karşı nefretim arttı”

CALL of DUTY’DEN Mİ ETKİLENDİ Arda Küçükyetim’in taktığı maskenin, şiddet içerikli bilgisayar oyunu ‘Call of Duty’deki karaktere benzemesi, bu oyundan etkilendiği yorumlarına yol açtı.

Arda Küçükyetim, çelik yelek giydirilerek getirildiği emniyette sağlı kontrolleri yapıldı. Adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklandı.

MANİFESTO YAYINLADI Eskişehir saldırganı Arda Küçükyetim, 16 sayfalık bir manifesto yayınlamış. Dikkat çeken birçok maddenin yer aldığı manifestoda şu ifadeler yer alıyor: - Yahudi medyasının yalanlarına gelmeyin. Bu tamamen bir lonewolf (yalnız kurt) saldırısıdır. - Eski planımda TKP binasına saldırmayı amaçlıyordum. - Beni insan nefreti, mizantropi motive etti. - Umarım bunlarla yeteri kadar böcek temizleyebilirim. Ailemle aram hiç iyi olmadı. - Göçmen kayıt merkezine EYP yerleştir ve havaya uçur. Saldırganın paylaşımlarında ayrıca bazı etnik gruplara ve LGBT üyelerine hakaretler ettiği, “Çocuk ve yaşlı fark etmeden hepsi temizlenmelidir” dediği görüldü.

Arda Küçükyetim’in üzerinden iki bıçak ve bir balta çıktı. Bıçaklardan birinin üzerinde Nazilerin sembolü olan gamalı haç simgesi bulunduğu görüldü.