Spor

EURO 2024 YARI FİNAL MAÇI: İspanya - Fransa maçı ne zaman, saat kaçta?

EURO 2024 yarı finalde İspanya ile Fransa karşı karşıya gelecek. Allianz Arena’da oynanacak karşılaşmayı Vincic yönetecek. Peki, İspanya - Fransa maçı ne zaman, saat kaçta? İşte EURO 2024 yarı final maç tarihleri…

EURO 2024 yarı finalde İspanya ve Fransa kozlarını paylaşacak.

EURO 2024'te takım arkadaşlarına 14 şut pası veren Lamine Yamal, Xavi'den bu yana bir büyük turnuvada en yüksek sayıya ulaşan İspanyol oyuncu konumunda.

İlk finalistin belli olacağı karşılaşmayı Sloven hakem Vincic yönetecek.

İspanya çeyrek finalde Almanya'yı uzatmalar sonucunda 2-1 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

Fransa ise çeyrek finalde Portekiz ile karşı karşıya geldi. Horozlar penaltılar sonucunda adını yarı finale yazdırdı.

İspanya ile Fransa büyük turnuvalarda altıncı kez karşı karşıya geliyor. İki ülke arasında oynanan ilk dört maçın üçünü Horozlar son karşılaşmadan Matadorlar galip ayrıldı.

İspanya-Fransa eşleşmesi, turnuvalar tarihinde İtalya-İspanya ve İngiltere-Almanya rekabetlerinin ardından turnuvanın her aşamasında sahnelenen üçüncü mücadele olacak.

Avrupa Şampiyonası tarihinde dördüncü kez finale yükselmek isteyen Fransa, bunu ikinci kez başarmak istiyor. Bunu beşinci kez final oynamayı hedefleyen İspanya'dan daha fazla yapan tek ülke ise Almanya. İspanya - Fransa karşılaşması 9 Temmuz Salı günü saat 22.00'de başlayacak. Maç TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.