Ekonomi

Fiş almayana ceza mı kesilecek? Alışverişte fiş almamak ceza sebebi mi, cezası var mı?

Torba yasa teklifi ile alışverişte fiş almayan kişilere ceza mı kesilecek? Sorusu gündeme geldi. Fiş saklama devrinin geri döndüğünü düşünmekte olan vatandaşlar konu hakkındaki araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Fiş almayana ceza mı kesilecek? Alışverişte fiş almamak ceza sebebi mi, cezası var mı?

Fiş almayana ceza mı kesilecek? Sorusu, Meclis'e sunulan yeni vergi paketi ile birlikte gündeme geldi. Torba yasa teklifi ile fiş ve fatura detaylarına dair gerçekleştirilmekte olan denetimlerde kesilen cezalar artış gösterdi. Sosyal medya üzerinde yer almakta olan iddialar ile birlikte konu hakkındaki detaylar gündeme geldi. Peki, Fiş almayana ceza mı kesilecek? Alışverişte fiş almamak ceza sebebi mi, cezası var mı?

FİŞ ALMAYANA CEZA MI KESİLECEK?

Şu anda fiş ve fatura düzenlemeyenlere 3 bin 400 lira ceza uygulanmakta ve bu kapsamda değişmesi beklenen Torba yasa teklifiyle birlikte ceza tutarının da arttırılması bekleniyor. Vergi uzmanı Abdullah Tolu tarafından yapılan açıklamaya göre Fiş almayan kişilerin de 5 bin lira ceza uygulanabileceğini açıkladı.

Konu hakkında açıklama yapan vergi uzmanı Abdullah Tolu;

“Fiş kesmeyenlerin yanı sıra fiş almayanlar da cezai sorumluluk altında olacak. Fiş almayan müşterilere 5 bin lira ceza uygulanacak. Tolu, "Kanun teklifinde, eğer alıcı satıcının fatura düzenlemediğini vergi dairesine 5 iş günü içinde bildirirse, alıcılara özel usul cezası kesilmeyecek" dedi. Buna göre fiş almayan kişilerin de 5 bin lira ceza uygulanabileceğini bildirdi. İlerleyen günlerde Torba yasa teklifiyle konu hakkındaki tüm detayların netlik kazanması ile birlikte merak edilmekte olan birçok sorunun yanıt bulması bekleniyor.