Gündem

Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

ARDYZ: ARD Yazılım, 2Ç24 finansal sonuçlarını 62 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %114 arttı. Aynı dönemde şirketin satışları, yıllık bazda %38 artarak 395 milyon TL oldu.

BRSAN: Borusan Birleşik Boru, BMB Holding ile devralma suretiyle birleşme kararı aldı. Birleşme sonucunda, Borusan Birleşik Boru’nun mevcut sermayesi 141,75 milyon TL’den 21,6 bin TL arttırılarak 141,77 milyon TL’ye yükselecek.

CWENE: CW Enerji, 2Ç24 dönemi finansallarını 223,8 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yıl aynı çeyreğe göre %102 oranında artarken, bir önceki çeyreğe göre %69 oranında arttı. (+)

EDATA: E-Data, 2Ç24 finansal sonuçlarını 50 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %20 daraldı.

EUPWR: Europower Enerji, TEİAŞ tarafından gerçekleştirilen ihalede 172,7 milyon TL bedel ile en avantajlı teklifi sunarak birinci olduğunu duyurdu. (+)

HATSN: Hatsan Gemi, 2Ç24 finansal sonuçlarını 33 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek finansal sonuçlarını 187 milyon TL zarar ile açıklarken, bir önceki yılın aynı döneminde ise 24 milyon TL zarar ile açıklamıştı.

RUBNS: Rubenis Tekstil, şirket sermayesinin, mevcut ortakların yeni pay alma haklarının tamamen kısıtlanması suretiyle 293 milyon TL artırılmasına ve artırılacak payların YK Başkanı Osman İpek tarafından şirkete nakden ödenen 293 milyon TL karşılığı olmak üzere kendisine tahsisli satış yoluyla ihraç edilmesine karar verildiğini açıkladı.

SUNTK: Sun Tekstil, bağlı ortaklığı Ekoten Tekstil'e ait örgü fabrikasının ek makina yatırımları kapsamındaki yatırım teşvik belgesinin 6,4 milyon USD’ye revize edildiğini açıkladı.

TEZOL: Tezol Kağıt, 2Ç24 finansal sonuçlarını 71 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %82 daraldı. Enflasyon düzeltmesinden kaynaklanan net parasal kayıp, net karı baskıladı Aynı dönemde şirketin satışları, yıllık bazda %20 azalarak 1 milyar TL oldu.