Gündem

Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

DOHOL: Doğan Holding, 2Ç24 dönemi finansallarını 26 Eylül tarihinde açıklayacağını duyurdu.

ESEN: Esenboğa Elektrik, 2Ç24 finansallarını 51,1 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki çeyreğe göre %95 oranında azalırken, geçen yılın aynı döneminde 17 milyon TL zarar açıklamıştı.

KRVGD (Hafif Negatif): Kervan Gıda, 2Ç24 finansal sonuçlarını 141 milyon TL net zarar ile açıkladı, açıklanan zararda 6 milyon TL parasal kayıp etkili oldu. Net satışlar hem yıllık hem çeyreksel bazda yaklaşık %9 düştü.

NATEN: Şirket, 2Ç24 finansallarını 142,3 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki çeyreğe göre %88 oranında azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre %76 oranında azaldı. Naturel Enerji, Oğuz Tekstil ile arasında imzalanan 13.milyon USD bedelli güneş enerji santrali kurulumu sözleşmesi, kapasite tahsisi yapılamadığı için karşılıklı olarak feshedildiğini duyurdu. Alınan 2,6 milyon USD avans bedeli iade edildi. Ek olarak, Bossa Ticaret ile arasında imzalanan 7,8 milyon USD bedelli güneş enerji santrali kurulumu sözleşmesi, kapasite tahsisi yapılamadığı için karşılıklı olarak feshedildi. Alınan 1,6 milyon USD avans bedeli iade edildi.

TRILC: Türk İlaç, 2Ç24 finansal sonuçlarını 93 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, önceki yılın aynı döneminde 10 milyon TL net zarar ile açıklamıştı. Aynı dönemde şirketin satışları, yıllık bazda %79 artarak 745 milyon TL oldu.

TAVHL (Nötr): Tav Havalimanları, Ağustos 2024 yolcu istatistiklerini yayınladı. Buna göre,

TCELL: Turkcell, Lifecell LLC, LLC Global Bilgi, and LLC Ukrtower olmak üzere Ukrayna’daki iştiraklerinin satışının DVL Telecom şirketine satışının 524,3 milyon USD karşılığında tamamlandığını duyurdu.