Gündem

Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

ATLAS: Atlas Menkul Kıymetler, 2Ç24 finansal sonuçlarını 29 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar %22 daraldı.

AZTEK: Aztek Teknoloji'nin dağıtımını yaptığı kulaklık ve hoparlör pazarlarıyla ilgili 2024 yılının ilk yarısına dair GFK Türkiye pazar araştırma raporu yayımlandı. Türkiye kulaklık pazarı cirosu %68 büyürken, Aztek Teknoloji’nin pazar payı %56,2 oldu (1Y 2023: %51,7). Hoparlör pazarı cirosu ise %103 büyürken, Aztek Teknoloji’nin pazar payı %63,6 olarak gerçekleşti (1Y 2023: %66,4).

BANVT: Banvit, %100 ortaklığı olan Nutrinvestments B.V.’nin tasfiye işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

DOAS: Doğuş Otomotiv, 2 milyar Türk Lirası'nı aşmayacak şekilde 3 yıl vadeye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine onay alınması için SPK'ya başvurdu.

KOPOL: Koza Polyester, %500 oranında bedelsiz sermaye artırımı ile mevcut sermayesini 216 milyon TL’den 1,3 milyar TL’ye yükseltme kararı aldı.

KRGYO: Körfez GYO, %400 oranında bedelsiz sermaye artırımı ile mevcut sermayesini 66 milyon TL’den 330 milyon TL’ye yükseltme kararı aldı.

MGROS: Migros, bağlı ortaklığı olan Kazakistan’da yerleşik Ramstore’un %100 paylarının TOO Evrazia Almaty şirketine devrine ilişkin 34,5 milyon USD tutarında sözleşme imzaladı.

MTRYO: Metro Yatırım Ortaklığı, 2Ç24 finansal sonuçlarını 30 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %20 daraldı.

SEKUR: Sekuro Plastik, Yönetim Kurulu kararı neticesinde yapmış olduğu tahsisli sermaye artırımı başvurusunu iptal etme kararı aldı.

SKBNK: Moody’s, Şekerbank’ın Uzun Vadeli TL ve YP Mevduat notlarını üçer kademe birden artırarak "Caa1"'den "B1"e yükseltti ve not görünümlerini "Pozitif" olarak belirledi.

YKBNK: Yapı Kredi, Almanya’da bankacılık faaliyetlerinde bulunabilmek adına Bankhaus J. Faisst OHG hisselerinin tamamının devralınmasına ilişkin sürecin tamamlandığını duyurdu.