Gündem

Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

HEKTS: Hektaş, Özbekistan ve çevre pazarlarda bitki koruma ve bitki besleme alanında faaliyet göstermek üzere %100 bağlı ortaklığı HEKTAS ASIA LLC şirketi ile bitki koruma ilaçları üretim tesisi için bir mühendislik-satın alma-inşaat (EPC) sözleşmesi imzalandığını duyurdu. Bu yatırımın finansmanı, 2022 yılında yapılan sermaye artışından elde edilen fonlarla ve dış finansman yoluyla sağlanacak. İlk etapta inşa edilecek tesisin 28 ayda tamamlanması öngörülüyor.

AYGAZ: Aygaz, 2Ç24 finansal sonuçlarını 257 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 4 milyon TL net zarar, bir önceki yılın aynı döneminde de 834 milyon TL net kar ile açıklamıştı. Şirket’in satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %69,2 azaldı.

MEGAP: Mega Polietilen, tamamı nakden karşılanmak üzere çıkarılmış sermayesini 275 milyon TL'den 825 milyon TL'ye yükseltme kararı aldı.

DGNMO: Doğanlar Mobilya, 31 Temmuz 2024 tarihi itibari ile satış noktası sayısı yurtiçinde 652, yurtdışında 113 olmak üzere 765 satış noktasına ulaştı.

TUPRS: Tüpraş, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %34 üzerinde 5 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki çeyreğe göre %1341 arttı, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %46 azaldı. Şirketin net satış gelirleri, beklentimizin %1 üzerinde, geçen yılın aynı dönemine göre %4 arttı. Şirket, geçmiş yıl karlarından karşılanmak üzere pay başına brüt 11.94 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %7.8 düzeyinde. Ek olarak şirketin 2024 yılı beklentilerinde aşağı yönlü revizyona gidildi. Açıklanan 2Ç24 sonuçlarını nötr olarak değerlendiriyoruz.

THYAO: Türk Hava Yolları, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %37 üzerinde 30,4 milyar TL net kar ile açıkladı (Tacirler Yatırım Beklentisi: 26,9 mlr TL). Bu dönemde Türk Hava Yolları, cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre %70 arttırırken, FAVÖK’te ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %33 büyüme gerçekleşti. Birim yolcu gelirlerindeki (RASK) düşüş sebebiyle FAVÖK’te sınırlı büyüme gerçekleşti. Türk Hava Yolları 2Ç24 sonuçlarını Hafif Pozitif olarak değerlendiriyoruz.