Gündem

Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

FROTO (Hafif Negatif): Ford Otosan, 2Ç24 finansal sonuçlarını 5,97 milyar TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 9,73 milyar TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde de 10,6 milyar TL net kar ile açıklamıştı. Açıklanan net kar, bir önceki çeyreğe göre %38,6 azalırken, bir önceki yılın aynı döneminde göre %43,4 azalış gösterdi. Döviz kurunun yıl içindeki zayıf seyri, yeni modellerin üretime geçiş döneminin beklenenden uzun sürmesi, azalan yurt içi satışlar net kar üzerinde yıllık bazda baskı unsuru oluşturdu. Şirket’in satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %69,2 azalış gösterdi. Satış adetlerinde ihracat tarafında yıllık bazda %3’lük bir artış elde edilirken, yurt içi satışlarda %17 daralma yaşandı.

AEFES: Anadolu Efes, AB InBev Efes BV'nin kontrol gücü olmayan hisselerinin Efes Breweries International BV tarafından satın alınması süreciyle ilgili olarak, resmi kurumlardan herhangi bir ret kararı hakkında bilgilendirilmediklerini açıkladı. Süreçte gelişmeler oldukça, resmi açıklamaların yapılacağı belirtildi.

BARMA: Şirket, devam eden Konya Ereğli Kağıt Fabrikası yatırım finansmanında kullanılmak üzere alınan toplam 1.5 milyar TL’lik kredinin 212 milyon TL olan son diliminin kullanıldığını açıkladı.

DOHOL: Doğan Holding, DMC'nin sermayesinin %40’ına tekabül eden payların 38,28 milyon Euro bedelle Believe International'a satılmasına karar verdi.

HEKTS: Şirketin Özbekistan’da inşaatına ve kurulumuna başlayacağı üretim tesisinin lokasyonu konusunda Özbek-Türk Sanayi Kümesi içerisinde yer alan 10 hektarlık arazinin kiralanmasına yönelik sözleşme Hektaş Asia LLC ile Ostim Global Turk Sanoat Klasteri Direksiyasi şirketi arasında, imzalandığını açıkladı.

KRPLS: Şirket, Ticaret Bakanlığı tarafından verilen güvenilir şirketlere sağlanan ve uluslararası geçerliliği olan Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) almaya hak kazandığını açıkladı.