Gündem

Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

ISFIN: İş Finansal Kiralama, 2Ç24 finansal sonuçlarını 548 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar bir önceki çeyreğe göre %3, bir önceki yılın aynı dönemine göre %21 daraldı.

OTKAR: Otokar, 2Ç24 finansal sonuçlarını 921 milyon TL zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 417 milyon TL zarar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 552 milyon TL net kar ile açıklamıştı.

TTRAK: Türk Traktör, 2Ç24 finansal sonuçlarını 1,94 milyar TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 1.89 milyar TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde de 3,11 milyar TL net kar ile açıklamıştı. Şirket’in satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %17,6 bir önceki çeyreğe göre ise %12,8 azalış kaydetti.

LOGO: Logo Yazılım, iştiraklerinden Total Soft’un %20 hissedarı Avramos Holding ile yeni bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Sözleşmeye göre Avramos, 2027 yılı sonuna kadar Total Soft’taki payını %20’den %85’e çıkaracak ve Logo Yazılım’a 15,1 milyon Euro ödeme yapacak. Logo, Total Soft'ta 9 milyon Euro sermaye artışı yapacak ve mevcut 10,5 milyon Euro tutarındaki satma hakkı (put option) iptal edilecek.

LYDHO: Milpa Ticari ve Sınai Ürünler (MIPAZ), ticari unvanını “Lydia Holding” olarak değiştirirken, mevcut borsa kodu LYDHO olarak değiştirilecek.

POLHO: Polisan Holding, bağlı ortaklığı Polisan Yapıkim’in 30.000 metrik ton kapasiteli PCE yatırımının tamamlanarak devreye alındığını duyurdu. Bu yatırım ile kapasite artışı yanında nakliye, ara mamul maliyetleri, depolama ve elleçleme giderlerinde tasarruf sağlanacağı öngörülmektedir.

TEZOL: Europap Tezol, 2023 yılı karından karşılanmak üzere mevcut sermayesini 440 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltme kararı aldı.