Gündem

Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

AKGRT: Ak Sigorta, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %7 üzerinde 336 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %26 daralırken, bir önceki çeyreğe göre ise %23 arttı.

RAYSG: Ray Sigorta, 2Ç24 finansal sonuçlarını 152 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %33, bir önceki çeyreğe göre ise %83 daraldı.

TOASO: Tofaş Otomobil, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %16 altında 1,3 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %81, bir önceki çeyreğe göre ise %58 daraldı. Bu dönemde, 1,9 milyar TL düzeyinde enflasyon muhasebesinden kaynaklanan net parasal kayıp etkili oldu.

TSKB: TSKB, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %15 altında 2,47 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %40, bir önceki çeyreğe göre %28 arttı.

SEKFK: Şeker Finansal Kiralama, 2Ç24 finansal sonuçlarını 18 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %66, bir önceki çeyreğe göre %72 daraldı.

ALARK: Alarko Holding, bağlı ortaklığı Alsim Alarko şirketindeki paylarının kısmen veya tamamen satışına dahil, farklı stratejik alternatifler yoluyla değerlendirilmesine ilişkin görüşmelere başlandığını duyurdu.

BIOEN: Biotrend’in %100 bağlı ortaklığı Mersin Elektrik, mevcut sermayesini Biotrend’in alacaklarından karşılanmak üzere 412 milyon TL’den 552 milyon TL’ye yükseltme kararı aldı. Ek olarak şirket, İzmir’de ATY hammadde hazırlama ve enerji üretim tesisi kurulmasına ilişkin yıllık 3,8 milyon TL kira teklifinin kabul edildiğini ve gereklilikler için toplam yatırım bedelinin 3 milyon USD olarak öngörüldüğünü açıkladı.

HTTBT: Hitit Bilgisayar, %135 oranında bedelsiz sermaye artırımı ile mevcut sermayesini 127,5 milyon TL’den 300 milyon TL’ye yükseltme kararı aldı.

KNFRT: Konfrut Gıda, üzerindeki taşınırlar dahil fabrika binası ve arazisinin 433,7 milyon TL karşılığında Döhler Gıda’ya devrine ilişkin sürecin tamamlandığını duyurdu.