Gündem

Hem sıcak hava hem de sağanak yağış geliyor! Uyarılar peş peşe yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahmin haritasını güncelledi. Buna göre Salı günü İstanbul dahil olmak üzere Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de sağanak yağış bekleniyor. Sağanak yağışın bu bölgelerde Cumartesi günü de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıkları ile adeta kavrulduk. Önümüzdeki günlerde bazı bölgelerde sıcak hava yerini sağanağa bırakacak. Meteoroloji'nin yayımladığı hava durumu tahmin haritasına göre Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de sağanak yağış bekleniyor. Bugün ise Doğu Karadeniz'de yağışlar etkili oluyor.

CUMARTESİ TEKRAR YAĞIŞ GELİYOR

Yapılan uzun vadeli hava durumu tahmin haritasına göre Salı günü sağanak yağışın etkili olması beklenen illerde Cumartesi günü tekrar yağış görülecek.

SICAKLIKLARDA DÜŞÜŞ YOK

Megakent İstanbul'da Salı günü etkili olması beklenen sağanakla birlikte hava sıcaklıklarında düşüş beklenmiyor. Bugün ve yarın 35 derece olarak tahmin edilen sıcaklığın Salı günü de yine 34-35 derece seviyelerinde olması bekleniyor.

KARADENİZ İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Bolu, Karabük, Giresun, Trabzon, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri, Düzce'nin, Zonguldak'ın, Bartın'ın ve Rize'nin iç kesimleri, Eskişehir'in kuzeyi, Bursa'nın ve Ağrı'nın doğusu, Bitlis'in kuzeydoğusu ve Van'ın kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Giresun'un doğu, Trabzon'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor." ifadelerine yer verildi.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Ege'de güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Giresun'un doğu, Trabzon'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

PROF. DR. ORHAN ŞEN: GECE NEM ORANI YÜZDE 90

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise, hava durumuna ilişkin yaptığı paylaşımında İstanbul'da gökdelenlerin yoğun olduğu Maslak ve Mecidiyeköy'de sıcaklığın 39 dereceye ulaştığını belirtti. Şen, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Bugün pazar. Aşırı sıcaklar devam ediyor. Sıcak hava dalgaları “doğal afettir”Bugün yarın Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi hariç sıcak hava dalgası tüm yurtta devam edecek. Salı günü 3-4 derecelik düşüşle birlikte Marmara'ya İstanbul dahil yağış geliyor.

 

İstanbul'da bugün sıcaklık 35-36 C. Güney ilçelerde Kartal, Mecidiyeköy, Maslak gibi gökdelenlerin olduğu yerlerde 38-39 C. Nem kuzey ilçeler Sarıyer Beykoz gibi daha yüksek. Gündüz %45-50. Gece % 85-90 civarında. Gece sıcaklığı minimum sıcaklık 25-26 derece tropik gece bunaltıyor.