Gündem

Hürriyet’in çağrısı karşılık buldu

Hürriyet’in bireysel ve toplu köpek katliamlarına karşı iktidar ve muhalefete yaptığı “Susmayın, konuşun” çağrısı karşılık buldu. Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, görüntülerin tasvip edilemez olduğunu söyledi. AK Parti Milletvekili Vahit Kirişci, “Biz bu yasayı zararsız hayvanlar öldürülsün diye çıkarmadık” derken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “Son günlerde yaşananlar vicdana da kanuna da uymaz” dedi.

SON dönemde Ankara Altıntağ, Niğde ve Edirne’den gelen toplu köpek katliamı haberlerine Hürriyet’in “Geç olmadan konuşun” çağrısı siyasette karşılık buldu.

Hayvanlara eziyet görüntülerinin toplumun hiçbir kesiminde tasvip edilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Bu yasa değişikliğinin bunu meşrulaştıracak hiçbir maddesi yoktur. Zaten 2004 ve 2021 yıllarında yaptığımız yasal düzenlemelerde bunların cezaları da belirlenmiştir. Diğer yandan, en başından beri sorunun çözülmesini istemeyenlerin, mevcut yasal düzenlemeyi itibarsızlaştırarak yine çözümsüzlüğe hizmet ettiklerini de görüyoruz. Yasayı uygulamaya çalışan belediyeler üzerinden kaos oluşturmaya çalışanlara prim vermeyeceğimizin de bilinmesini isterim. Sürecin yakın takipçisi olduğumuzun bilmesini isterim” diye konuştu.

‘YAŞATMAYA ÇALIŞAN BİR YASA’