Teknoloji

iPhone 16 tanıtım tarihi belli oldu

Apple sızıntıları ile ünlü Mark Gurman, iPhone 16 ailesinin tanıtım tarihini açıkladı. İşte detaylar.

Mark Gurman ismini duymuştur. Bu isim, bildiğiniz gibi genellikle Apple ürünleri hakkındaki sağlam duyumları ile teknoloji dünyasına yön veriyor. Bloomberg'in tecrübeli yazarı, şimdilerde ise en merak edilen konuya yani iPhone 16 ailesinin lansman tarihi hakkındaki detayları açıkladı. İşte Mark Gurman'ın duyumları ve dahası.

iPhone 16 tanıtım tarihi belli oldu

Gurman tarafından paylaşılan bilgilere göre 16. nesil iPhone modelleri, 10 Eylül 2024 tarihinde resmen tanıtılacak. Söz konusu tanıtım etkinliğinde, iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max görücüye çıkmış olacak. Elbette bu telefonların yanı sıra diğer başka Apple ürünlerini de görmüş olacağız. Ancak Mark Gurman bu konu hakkında henüz herhangi bir bilgi paylaşmış değil. Bizim tahminlerimizi soracak olursanız bu ürünler kuvvetle muhtemel Apple Watch Series 10, Yeni Apple Watch SE, Yeni Apple Watch Ultra ve AirPods 4 olacak.

Evet, Apple iPhone 16 serisini 10 Eylül'de tanıtacak. Peki ama telefonların satış tarihi? Bu konudaki açıklamalar da sizlerin merakını giderecek cinsten. Zira Gurman'a göre Apple, tanıtım etkinliğinden tam 10 gün sonra yani 20 Eylül 2024'te söz konusu telefonları satışa sunmuş olacak.