Gündem

İsrail’den Gazzeliye tahliye zulmü

İsrail önceki gün Filistinlilerin sığındığı okulu bombalayarak en az 100 sivili katletmesinin ardından dün de yeni bir tahliye emri çıkardı. Binlerce Filistinli gece yarısında bombardımanlar devam ederken barınaklarını terk ederek yollara döküldü.

İsrail’in 10 ayı aşkın bir süredir Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sürerken, Filistinliler artık nasıl hayatta kalacaklarını bilemiyor. İsrail ordusu Gazze’nin doğusundaki Derec Mahallesi’nde yerinden edilen binlerce sivilin sığındığı Et-Tabiin Okulu’na düzenlediği saldırıda en az 100 kişiyi öldürdükten sonra dün de Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’a yönelik tahliye emirlerini genişletti. Öte yandan İsrail, yerinden ettiği Filistinlilere de sürekli saldırılarda bulunuyor. Ağustos ayında, İsrail ordusunun yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı 13 noktaya düzenlediği saldırılarda en az 179 kişi can verdi.

‘ÖLÜMDEN ÖLÜME KOŞUYORUZ’

On binlerce Filistinli gece yarısı Han Yunus’taki barınaklarını terk ederek batıdaki el-Mavasi’ye ve kuzeyde yüz binlerce yerinden edilmiş insanın yaşadığı Deyr el-Belah’a doğru yola çıktı. Ailesiyle birlikte yola çıkan 28 yaşındaki Zeki Muhammed, El Cezire’ye “Tükendik. Bu, benim ve ailemin barınaktan ayrılmak zorunda kaldığı 10’uncu sefer” diye konuştu. İnsanların çocuklarını, eşyalarını, umut ve korkularını taşıyarak bilinmezliğe doğru yürüdüklerini söyleyen Muhammed, “Çünkü güvenli bir yer yok. Ölümden ölüme koşuyoruz” ifadelerini kullandı.