Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Üniversitelilere Destek:İBB Burs Başvuruları Ne Zaman Başlayacak

Yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından sunulan "Genç Üniversiteli" burs programı için başvuru tarihleri merak konusu oldu.

İBB'nin "Genç Üniversiteli" burs programı, her yıl belirli tarihlerde başvurulara açılıyor. Geçtiğimiz yıl 26 Eylül’de başlayan burs başvurularının, bu yıl da Eylül ayının son haftasında başlaması bekleniyor. Başvuru süreci tamamen online olarak gerçekleştirilecek ve öğrenciler, https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/ adresi üzerinden başvurularını yapabilecekler. Başvuruların başlamasıyla birlikte, İstanbul’da okuyan veya ailesi İstanbul’da ikamet eden öğrenciler için önemli bir destek sağlanacak.

İBB bursundan faydalanmak isteyen öğrencilerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bu şartlar arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, İstanbul’da öğrenim görmek veya ailesinin İstanbul’da ikamet etmesi gibi kriterler yer alıyor. Ayrıca, devlet üniversitelerinde okuyan veya vakıf/özel üniversitelerde %100 burslu olan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri de bu bursa başvurabiliyor. Başvuru yapacak öğrencilerin, normal öğrenim süresi içinde eğitimlerine devam ediyor olmaları ve maddi desteğe ihtiyaç duymaları da aranan şartlar arasında. Ara ve son sınıf öğrencileri için ise yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4,00 üzerinden 2,00 olması gerekiyor.

İBB bursuna başvurmak isteyen öğrenciler, başvurularını online sistem üzerinden kolaylıkla yapabilirler. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra, belirlenen kriterlere uygun öğrenciler arasından seçim yapılacak ve burs almaya hak kazananlara ödeme yapılacaktır. Burs ödemeleri üç taksit halinde yapılacak olup, öğrencilerin eğitim hayatlarına önemli bir katkı sunması hedeflenmektedir.