Gündem

İstanbul’da toplu taşımaya zam mı geldi? İstanbul’da öğrenci, tam ne kadar oldu? İstanbul’da toplu taşımaya zam var mı, kaç TL? Son dakika abonman ücretleri!

İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine zam iddiaları gündemde yer alıyor ve İstanbul’da toplu taşımaya zam mı geldi? Sorusu araştırılıyordu. Peki, İstanbul’da öğrenci, tam ne kadar oldu? İstanbul’da toplu taşımaya zam var mı, kaç TL?

İstanbul’da toplu taşımaya zam durumu, gündemdeki iddialar ile birlikte araştırma konusu oluyordu. İstanbul’da öğrenci, tam, aylık, abonman ücretleri bu kapsamda yeni fiyatları ile merak edildi. Peki, İstanbul’da toplu taşımaya zam mı geldi? İstanbul’da öğrenci, tam ne kadar oldu? İstanbul’da toplu taşımaya zam var mı, kaç TL?

İSTANBUL’DA TOPLU TAŞIMAYA ZAM MI GELDİ?

İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 13 zam yapıldı. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Temmuz ayı toplantısında alınan karara göre, toplu taşıma ücretlerine zam geldi.

İSTANBUL’DA ÖĞRENCİ ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Öğrencilerin bir basım ücreti yüzde 20 zamla 10 TL’den 12 TL’ye yükseldi. Öğrenciler için uygulanan tek biniş ücreti, yapılan zamla birlikte değişti. Önceki tarifeye göre 10 TL olan öğrenci biniş ücreti, artık yüzde 20’lik bir artışla 12 TL olarak belirlendi.

İSTANBUL’DA TAM ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Tam basım ücreti, 17,70 TL’den 20 TL’ye çıkarıldı. Tam biniş ücreti de yapılan zammı yansıtarak güncellendi. Eski tarifeye göre 17,70 TL olan tam biniş ücreti, yeni düzenlemeyle 20 TL’ye çıkarıldı.

ÖĞRENCİ ABONMAN ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Öğrenci aylık abonman ücreti 250 TL’den 282,5 TL’ye yükseldi. Aylık abonman ücretleri de zamdan nasibini aldı.

Öğrenciler için geçerli olan aylık abonman ücreti, 250 TL’den 282,5 TL’ye yükseltildi. Bu değişiklik, aylık abonman kartı sahibi öğrencilerin ulaşım giderlerini artıracak.